Οι Τούρκοι επενδύουν στην Ηλεκτροκίνηση!

AUTO-MOTO 2.1.2020 | 18:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οι Τούρκοι επενδύουν στην Ηλεκτροκίνηση!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε το 1ο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της  Τουρκίας.

Την στιγμή που κάποιοι στην Ελλάδα ακόμη συζητούν για το νομοθετικό πλαίσιο των Ηλεκτροκίνητων οχημάτων, στην γειτονική Τουρκία ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν, παρουσίασε το 1ο από τα 175.000 ηλεκτρικά οχήματα τα οποία αποτελούν αποκλειστικά εγχώριο προϊόν της Βαριάς τουρκικής Βιομηχανίας. 

Στην ουσία πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην ξεχωριστή κατηγορία των c-suv,το οποίο ξάφνιασε όλους εμάς ευχάριστα, αλλά προβλημάτισε με το ανατρεπτικό παρουσιαστικό του τους απανταχού σχεδιαστές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας!  Η Τουρκία αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις 22 δισεκατομμυρίων λιρών σε βάθος χρόνου δεκαετίας! 

Ως κίνηση ματ μεταφράζουν οι δημοσιογράφοι του  ειδικού τύπου την χειρονομία του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, ο οποίος στην παρουσίαση του πρωτότυπου μοντέλου είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ο ίδιος, και να το συστήσει στην παγκόσμια αγορά! Ίσως κάνει αρκετούς κατασκευαστές να σκεφτούν πολύ σοβαρά πως αρκετές χώρες μεταξύ αυτών και η Τουρκία είναι από εκείνες που αποτελούν αναδυόμενες αγορές, οι οποίες θα κατασκευάσουν και τα λεγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του «λαού». Δηλαδή εκείνα τα αυτοκίνητα τα οποία θα μπορούν να αγοράσουν πολίτες από το μέσο επίπεδο και κάτω!

Σύμφωνα με προεδρική απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το όλο σχέδιο εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και το επόμενο διάστημα θα χρηματοδοτηθεί από κρατικά κονδήλια, και το εν λόγο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στην Μπούρσα, στα βόρεια της Τουρκίας σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο το οποίο θα απασχολεί 4.000 εργαζόμενους! Τα μοντέλα τα οποία πρόκειται να κατασκευάζονται από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου θα είναι 5. Η Κυβέρνηση Ερντογάν δεν υπέγραψε μόνο το διάταγμα αλλά δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την βιωσιμότητα του παραγγέλλοντας 30.000 αυτοκίνητα έως το 2035!

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε πολύ χαρούμενος για το όλο αναπτυξιακό σχέδιο, από το οποίο και ανέβασε το σχετικό βίντεο από την παρουσίαση του μοντέλου στον λογαριασμό του στο Twitter. Η κοινοπραξία, των κατασκευαστριών εταιριών ονομάζεται Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), συστήθηκε το 2018 και αποτελείτε από πέντε βιομηχανικούς ομίλους: τον όμιλο Anadolu, τον BMC, τον όμιλο Kok, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Turkcell και τη Zorlu Holding, μητρική της εταιρίας κατασκευής τηλεοράσεων Vestl.

 


 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω