Έξι χρόνια από το σοκαριστικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις (VIDEO)

RETRO 29.12.2019 | 09:25 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έξι χρόνια από το σοκαριστικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Σαν σήμερα, πριν από έξι χρόνια ο Μίχαελ Σουμάχερ , τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι ενώ κάνει σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων.

Κατά την διάρκεια των διακοπών του ο Γερμανός «πιλότος» της Formula 1, έκανε σκι  στις Άλπεις με τον 14χρονο τότε- γιο του, Μικ, όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα βράχο. Ο τραυματισμός ήταν σοβαρός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις για να σωθεί η ζωή του.

Μετά την εισαγωγή του οι γιατροί έλεγαν πως, εάν δεν φορούσε κράνος, θα είχε πεθάνει σχεδόν σίγουρα, ενώ χαρακτήριζαν την κατάσταση της υγείας του «εξαιρετικά σοβαρή». Έως τον Απρίλιο του 2014 δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση, ωστόσο τότε ανακοινώθηκε πως ο Σουμάχερ για κάποιες στιγμές εμφάνιζε «ενδείξεις συνείδησης και αφύπνισης».Τον Ιούνιο του 2014 δόθηκε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που επιβεβαίωνε ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είχε βγει από το κώμα και πως είχε διακομισθεί σε νοσοκομείο της Λωζάνης για να συνεχίσει την αποθεραπεία του.  Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έγινε γνωστό ότι ο Γερμανός μεταφέρθηκε στο σπίτι του, στις όχθες της Λίμνης της Γενεύης.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η εκπρόσωπος της οικογένειας Σαμπίν Κεμ δήλωσε ότι δεν υπήρχε σχέδιο να δοθεί στη δημοσιότητα κάποια δήλωση-ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ: «Η υγεία του Μίκαελ δεν είναι ένα δημόσιο θέμα κι έτσι θα συνεχίσουμε να μην κάνουμε κάποιο σχόλιο». Επίσης, η εκπρόσωπός του έχει δηλώσει ότι η απόφαση να μείνουν οι θαυμαστές του Γερμανού στο... σκοτάδι έχει παρθεί για το συμφέρον του, καθώς έχει τονίσει σε τοπικά ΜΜΕ: «Ο Μίκαελ έχει συστηματικά τραβήξει μια ξεκάθαρη γραμμή ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, η οποία έχει πάντα γίνει αποδεκτή από τους θαυμαστές και τα ΜΜΕ. Η απόφαση να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή του από το κοινό γίνεται για το συμφέρον του Μίχαελ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση που έδωσε στις 14 Νοεμβρίου στη δημοσιότητα η σύζυγος του Σουμάχερ, Κορίνα Μπετς, η οποία αναφέρει: «Η απόφαση να προστατεύσουμε την ιδιωτική ζωή του από το κοινό έχει παρθεί για το συμφέρον του Μίχαελ. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί».

Πριν από λίγες μέρες η σύζυγος του έστειλε μήνυμα για την πορεία της υγείας του.

«Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. Πολλά μικρά κομμάτια μπορούν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο μωσαϊκό» φέρεται να είπε την ώρα που οι θαυμαστές του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 ετοιμάζονται την επόμενη εβδομάδα να εγκαινιάσουν την σελίδα «KeepFightingMichael» («Μίκαελ, συνέχισε να αγωνίζεσαι») στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Μαζί γινόμαστε δυνατότεροι, και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο οι συντονισμένες δυνάμεις του κινήματος KeepFighting κάνουν πιο εύκολο το να δίνουμε ο ένας κουράγιο στον άλλο» είπε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω