Απίστευτη καρμπονάρα με… καρότα!

ΓΕΥΣΗ 14.12.2019 | 22:54 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Απίστευτη καρμπονάρα με… καρότα!

THESSNEWS-DESK

Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο πιάτο με ζυμαρικά για μικρούς και μεγάλους που μπορεί να μαγειρευτεί  με πολλούς τρόπους και εκδοχές.

Μια από αυτές όσον και αν σας φαίνεται περίεργο είναι με… καρότα! Πρόκειται για μια συνταγή που θα ενθουσιάσει κυρίως τα παιδιά, που αγαπούν το καρότο…

 

Αναλυτικά η συνταγή:

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη

2 μέτρια καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

3 κρόκοι αυγών

½ κούπα (40γρ) παρμεζάνα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε την πανσέτα και την αφήνετε για 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή. Προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνετε λίγο αλάτι.

Μαγειρεύετε για 10 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα λαχανικά. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

Όταν βγάλετε τα μακαρόνια, κρατάτε 1/3 της κούπας από το νερό που έβραζαν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα καρότα. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους αυγών με την παρμεζάνα, ενώ ρίχνετε και ½ κ.γ. πιπέρι. Ρίχνετε και το νερό από τα μακαρόνια που έχετε κρατήσει και χτυπάτε λίγο.

Κατόπιν, το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε για 1 λεπτό να πάρουν μία βράση σε χαμηλή φωτιά. Μην τα αφήσετε περισσότερο πάνω στη φωτιά. Θέλει λίγο, ώστε να δέσει η κρέμα.

Σερβίρετε αμέσως.

 

Φωτογραφία από hatoosomi0 από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω