Ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα που πλήττουν όλες τις οικονομολογικές ειδικότητες

ΑΠΟΨΕΙΣ 14.12.2019 | 09:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα που πλήττουν όλες τις οικονομολογικές ειδικότητες

ΤHESSNEWS-DESK

Ο Κωνσταντίνος Γαβρής, υποψήφιος  με την Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων Κεντρικής Μακεδονίας και της συνέλευσης των αντιπροσώπων αρθρογραφεί στην ThessNews ενόψει των εκλογών της Κυριακής. 

 

Η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων, (Π.Δ.Σ.Ο.), είναι Πανελλαδική, Επιστημονική, Επαγγελματική, Συνδικαλιστική κίνηση.

Σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας επιβάλλεται η συσπείρωση όλων των επιστημονικών προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του Ο.Ε.Ε. στην κατεύθυνση της συναντίληψης, της συνεργασίας, της συμφωνίας και της προοπτικής πάνω σε κοινές προγραμματικές θέσεις.Η οικονομική επιστήμη θα πρέπει να στοχεύει στην ανάπτυξη της οικονομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας ως μέσου εξυπηρέτησης συλλογικών και ατομικών αναγκών και όχι στη μονοσήμαντη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Το κέρδος είναι αποδεκτό στο πλαίσιο της οικονομικής δραστηριότητας, ως κίνητρο για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την ευρεσιτεχνία και την οικονομική μεγέθυνση, στοιχεία που διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Π.Δ.Σ.Ο. αποδέχεται τις αρχές της ελεύθερης αγοράς αλλά θεωρεί προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της την ενεργή ανάμιξη του κράτους, αφενός για τη θέσπιση του ρυθμιστικού πλαισίου και αφετέρου με την άσκηση πολιτικών αναδιανομής του εισοδήματος.

Η Π.Δ.Σ.Ο. επιζητά για το κράτος το ρόλο της διαιτησίας, του ελέγχου, της ρύθμισης και εποπτείας, της ενεργούς παρέμβασης στην οικονομική ζωή διασφαλίζοντας οικονομική αποτελεσματικότητα, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Προτεραιότητα πρέπει να είναι ο δίκαιος επιμερισμός των βαρών και η δίκαιη κατανομή του δημόσιου πλούτου και των μεταβιβαστικών πληρωμών, ασφάλισης και πρόνοιας στους πολίτες. Οι πολίτες θέλουν υπεύθυνες απαντήσεις και ρεαλιστικές λύσεις, χωρίς πολιτική σκοπιμότητα.

Στόχος μας είναι η ένταξη της οικονομίας στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι το αντίστροφο. Σήμερα ο οικονομολόγος έχει επωμισθεί μεγάλο έργο για λογαριασμό της πολιτείας, είναι επιφορτισμένος με μεγάλες ευθύνες, χωρίς τις «ανάλογες απολαβές», και οι νέοι συνάδελφοί μας αν δεν είναι άνεργοι, εργάζονται με χαμηλούς μισθούς.

Η ενδυνάμωση και η ανασυγκρότηση του ΟΕΕ ως επιστημονικού φορέα, μπορεί να αλλάξει μόνο μέσα από την ενεργό συμμετοχή όλων των οικονομολόγων, όλων των οικονομολογικών ειδικοτήτων.

Ένα αξιόπιστο και με τεκμηριωμένη άποψη Επιμελητήριο θα μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος είναι η ανάδειξη του ΟΕΕ σε κορυφαίο επιστημονικό φορέα της χώρας, ο οποίος θα είναι ο επίσημος συμβουλευτικός & γνωμοδοτικός φορέας της πολιτείας σε οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα, διαθέτοντας άρτιες επιστημονικές ομάδες μελέτης και τεκμηρίωσης των θέσεων του.

Διατηρούμε ως πυξίδα της σκέψης μας και της δράσης μας τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, της Προόδου, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, των ίσων ευκαιριών και της μαχητικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων προς όφελος του συλλογικού συμφέροντος. Καλώ κάθε συνάδελφο οικονομολόγο, που ενστερνίζεται τις αρχές και τις αξίες, τα οράματα και τα ιδανικά της Π.Δ.Σ.Ο. να συμμετάσχει στο συλλογικό αγώνα της παράταξης μας, για να δώσουμε όλοι μαζί ρεαλιστικές λύσεις, στα προβλήματα που πλήττουν όλες τις οικονομολογικές ειδικότητες, καθώς και στα κρίσιμα οικονομικά και αναπτυξιακά προβλήματα της χώρας δίνοντας συγχρόνως πνοή ανανέωσης για το μέλλον.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω