Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης: «Καμία λύση, μόνο υποσχέσεις» (video)

THESSCITY 13.12.2019 | 20:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης: «Καμία λύση, μόνο υποσχέσεις» (video)

THESSNEWS-DESK

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης αναφορικά με την παρέμβαση της,  στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ΟΑΣΘ.

 

«Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας μέσα κι έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, καθώς και των ΜΑΤ στην είσοδο του κτηρίου. Καταγγέλλουμε τις εξακριβώσεις στοιχείων, τις απειλές και τους ελέγχους σε τσάντες συμπολιτών μας που επιχειρούσαν να μπουν στην αίθουσα της κατά τα άλλα «ανοιχτής» συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

 

«Η Πρωτοβουλία στα 3 (!) λεπτά που της παραχωρήθηκαν κατήγγειλε την απάνθρωπη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει καθημερινά ο λαός και τις ευθύνες των κυβερνήσεων, του Δήμου και των Διοικήσεων του ΟΑΣΘ», επισημαίνουν.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη στις 11/12 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσ/νικης στην έκτακτη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ΟΑΣΘ.

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας μέσα κι έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, καθώς και των ΜΑΤ στην είσοδο του κτηρίου. Καταγγέλλουμε τις εξακριβώσεις στοιχείων, τις απειλές και τους ελέγχους σε τσάντες συμπολιτών μας που επιχειρούσαν να μπουν στην αίθουσα της κατά τα άλλα «ανοιχτής» συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή της στις 12/12/19 η Δημοτική Αρχή υπεραμύνεται της παρουσίας της αστυνομίας, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δήλωνε ότι «δε γνώριζε» ότι είχε καλεστεί (!), υπογραμμίζοντας ότι: «Η Ελληνική Αστυνομία δεν ανέλαβε αυτό το καθήκον για πρώτη φορά χθες. Ήταν, είναι και θα είναι παρούσα…». Πολύ περισσότερο, με την αναφορά ότι "το Δημοτικό Συμβούλιο είναι τόπος ανταλλαγής επιχειρημάτων και απόψεων και όχι πεδίο ακτιβισμού και συνθημάτων", δείχνει φανερά ότι "στοχεύει" όσους κινητοποιούνται για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ,  παρόλο που τα βίντεο που προβλήθηκαν από τη συνεδρίαση, άλλα δείχνουν. Θλιβερά γεγονότα όπως αυτά, δείχνουν ότι δυστυχώς, και η Δημοτική Αρχή, εκτός από την κυβέρνηση, και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, φοβούνται τις δίκαιες διαμαρτυρίες του λαού της πόλης και επιλέγουν την τρομοκράτηση απέναντι σε όποιον τολμάει να διαμαρτύρεται.

Μετά από τις αντιδράσεις μελών της Πρωτοβουλίας, και όχι μόνο, η αστυνομία αποχώρησε απ’ την είσοδο.

Τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση από τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ φανέρωσαν για ακόμη μια φορά πως καμία σχέση δεν έχουν με τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της πόλης. Μεταξύ άλλων, ακούσαμε για το wi-fi στα λεωφορεία, για τα νέα συστήματα τηλεματικής και άλλα παρόμοια φαιδρά.

 Οι υποσχέσεις του Γ. Γ. του Υπουργείου Μεταφορών για προσθήκη 120  μεταχειρισμένων λεωφορείων σε ορίζοντα μηνών, όπως και αυτή για 100-120 ακόμη λεωφορεία μέχρι το Φλεβάρη, είναι τόσο μακρινές, όσο κοντινός είναι ο χειμώνας μπροστά μας και οι κίνδυνοι που διατρέχουμε κάθε στιγμή που μετακινούμαστε.

Τι έχουν να περιμένουν οι Θεσσαλονικείς τους επόμενους μήνες; Να αποσυρθούν τα 90 διαλυμένα οχήματα όπως έχει προγραμματιστεί, για να έρθουν στη θέση τους 100-120 γερασμένα 15ετίας, και αν; Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος και οι υποσχέσεις αυτές δεν απαντούν σε κανένα από τα άμεσα αιτήματα για ανθρώπινη, ασφαλή και φθηνή μετακίνηση που ζητάει ο λαός της πόλης.

Η Πρωτοβουλία στα 3 (!) λεπτά που της παραχωρήθηκαν κατήγγειλε την απάνθρωπη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει καθημερινά ο λαός και τις ευθύνες των κυβερνήσεων, του Δήμου και των Διοικήσεων του ΟΑΣΘ.

Κάλεσε το λαό της πόλης να ξεσηκωθεί για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στην ασφαλή, φθηνή και ποιοτική μετακίνηση, αναδεικνύοντας πως μόνο η ενεργή μαζική συμμετοχή όλων μας στις κινητοποιήσεις είναι αυτή που μπορεί να φέρει αποτελέσματα!

·        Να έρθουν τώρα καινούρια λεωφορεία!

·        Να αυξηθούν άμεσα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές!

·        Να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ!

·        Η ασφαλής, φθηνή, ανθρώπινη μετακίνηση στην πόλη είναι λαϊκό δικαίωμα!

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω