Άμεση αλλαγή της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ζητά ο Δ.Βαρτζόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.12.2019 | 18:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Άμεση αλλαγή της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ζητά ο Δ.Βαρτζόπουλος

THESSNEWS-DESK

Στην επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα  Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τίτλο «Μικροβίωμα ο ρόλος του στην Υγεία και τη Νόσο» παρευρέθη ο Βουλευτής Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής δήλωσε, ότι η δημιουργία μια ενιαίας τρίτης βαθμίδας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, δημιουργεί κατ´ αρχήν προκλήσεις βελτίωσης και μπορεί, να καταστεί παράγων προόδου. Αρκεί, να υπάρχει σαφής πρόβλεψη επαγγελματικών δικαιωμάτων, όπως και σαφής τρόπος εισαγωγής.

Τόνισε, ότι για την τεχνική εκπαίδευση θα πρέπει, να υπάρξει άμεσος και ειδικός δίαυλος εισόδου στην τριτοβάθμια από την δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευσή, από τα ΕΠΑΛ δηλαδή. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος, να αναβαθμισθεί ουσιαστικά η τεχνική εκπαίδευση και να αποτελέσει πρώτη επιλογή των μαθητών από πολύ νωρίς, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Ακολούθως ο κ. Βαρτζόπουλος είχε την ευκαιρία, να συζητήσει με εκπροσώπους των καθηγητών, των διοικητικών υπαλλήλων αλλά και των φοιτητών του πανεπιστημίου. Το άμεσο συμπέρασμα ήταν η αδυναμία του σημερινού τρόπου Διοίκησης, να ανταποκριθεί στις πολλαπλές και ιδιόρρυθμες απαιτήσεις της νέας εποχής. Ο βουλευτής δεσμεύθηκε, να ζητήσει άμεσα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αλλαγή του τρόπου σύστασης και συγκρότησης της Διοικούσης Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω