8 νέα δρομολόγια προσθέτει η Aegean από την Θεσσαλονίκη και δημιουργεί νέο lounge στο αεροδρόμιο Μακεδονία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 12.12.2019 | 15:55 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

8 νέα δρομολόγια προσθέτει η Aegean από την Θεσσαλονίκη και δημιουργεί νέο lounge στο αεροδρόμιο Μακεδονία

THESSNEWS-DESK

8 νέα δρομολόγια (6 εξωτερικού και 2 εσωτερικού) προσθέτει από την Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, Aegean, καθώς έχει σχεδιάσει ένα πλάνο έντονης εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής, με δρομολόγια από την συμπρωτεύουσα προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο και αύξηση των διαθέσιμων θέσεων εξωτερικού κατά 25%.

Η εταιρεία επενδύει ακόμη και σε ένα νέο lounge 500m2 στο καινούργιο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών.

Αυτά αποκάλυψε η διοίκηση της Aegean κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην οποία μίλησαν ο Πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ευτύχιος Βασιλάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Γενικά το 2020 η εταιρεία προβλέπει σημαντική αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, που θα φτάσουν τις 19,2 εκατ., 1,5 εκατ. περισσότερες σε σύγκριση με το 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, η AEGEAN θα επιχειρεί τη νέα χρονιά σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

 

Η αναπτυξιακή στρατηγική της AEGEAN για το 2020, βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

·      Τη διεύρυνση της δραστηριότητας και επέκταση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία Βάσης από την Κέρκυρα, φτάνοντας πλέον τις 8 βάσεις.

·      Την σταθερή συνεχιζόμενη επένδυση και εστίαση στον κύριο κόμβο της Αθήνας

·      Την σταθερή προσήλωση στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσθέτει 11 νέα δρομολόγια στο συνολικό της πρόγραμμα σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της  Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και την νέα βάση της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα εντάσσει 3 νέους προορισμούς στο δίκτυό της από Μπέρμινχαμ, Πάφο, Μπιλμπάο. Παράλληλα, σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκ. θέσεις συνολικά.

Παράλληλα, με στόχο τη διεύρυνση κάλυψης των μεγάλων τουριστικών αγορών η AEGEAN δημιουργεί βάση στην Κέρκυρα, την 8η βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το 2020 ξεκινά από εκεί το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων Κέρκυρα-Παρίσι και 12 προορισμούς charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τουρισμού του νησιού.  

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω