Σκόδρας: Μην πετροβολείτε τον ΟΑΣΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 11.12.2019 | 21:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σκόδρας: Μην πετροβολείτε τον ΟΑΣΘ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

"Ναι υπάρχουν προβλήματα, σας παρακαλούμε μην πετροβολείτε τον ΟΑΣΘ" ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο νέος Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις αστικές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη.

Ο Γ. Σκόδρας τόνισε πως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι κάνοντας λόγο για γερασμένο στόλο καθώς το 60% των λεωφορείων είναι άνω των 15 ετών ζωής. 129 λεωφορεία αποσύρθηκαν την τελευταία διετία, άλλα 90 θα αποσυρθούν μέχρι το τέλος του 2020.

Επίσης μίλησε για κατάρρευση εσόδων καθώς σχεδόν τα μισά μπαίνουν πλέον στα ταμεία. Αναφερόμενος στην εισιτηριοδιαφυγή σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου γιατί ο ΟΑΣΘ πρέπει να έχει έσοδα. Αναφερόμενος στην επιστροφή των ελεγκτών σημείωσε πως το τρίμηνο Σεπτέμβριος-Νοέμβριος επιβλήθηκαν δέκα φορές περισσότερα πρόστιμα από ότι όλο το προηγούμενο 8μηνο.

Ο κ. Σκόδρας αναφέρθηκε σε πολύ μεγάλες οφειλές σε εφορία και δημόσιο, πως χάθηκαν οι ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ επιβλήθηκαν πρόσφατα 5 εκ ευρώ προσαυξήσεις. "Το ίδιο ισχύει και προς τους προμηθευτές. Απλήρωτα ενοίκια και κοινόχρηστα" συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε σε τέσσερις άξονες:

* Αποτελεσματική εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου

* Αύξηση εσόδων

* Έλεγχος δαπανών

* Εκλογίκευση κρατικής χρηματοδότησης

Επίσης έκανε λόγο για νέα προϊόντα που θα πρέπει να εισάγει ο Οργανισμός όπως "έξυπνη κάρτα" πολλαπλών διαδρομών, ίντερνετ μέσα στα λεωφορεία και κάρτες είτε 72 ωρών είτε 7 ημερών.

Παράλληλα θα τεθεί σε λειτουργία σύστημα εισροών - εκροών, ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά και ένα ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης του συγκοινωνιακού έργου.

"Ο ΟΑΣΘ χρειάζεται επενδύσεις και χρόνο καθώς και στήριξη από κυβέρνηση και πολίτες" κατέληξε ο πρόεδρος του Οργανισμού. 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω