Θεσσαλονικείς συγγραφείς στηρίζουν την «Διάβασέ μου!»  στο Christmas Bazaar του Ανατόλια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11.12.2019 | 19:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονικείς συγγραφείς στηρίζουν την «Διάβασέ μου!» στο Christmas Bazaar του Ανατόλια

THESSNEWS-DESK

Οι συγγραφείς της ΘεσσαλονίκηςΑρχοντούλα Διαβάτη, Κατερίνα Καριζώνη, Σοφία ΚουίδουΤζάιλς, Τόλης Νικηφόρου, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος & Μαρία Ψωμά Πετρίδου, θα προσφέρουν βιβλία τους στη «Διάβασέ μου!» την εθελοντική ομάδα φωναχτών λογοτεχνικών αναγνώσεων του ΣΑΑΚ (Σύλλογος Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου), κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου (3:00-7:00μμ) και θα είναι παρούσες και παρόντες στον πάγκο της ομάδας για να υπογράφουν τα βιβλία τους.

Η «Διάβασέ μου!» εδώ και 4 χρόνια πραγματοποιεί, μέσω των εθελοντριών της, φωναχτές λογοτεχνικές αναγνώσεις με συζήτηση, σε ιδρύματα και οργανισμούς για ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν βιβλία. Οι συναντήσεις της κάθε ομάδας γίνονται κάθε εβδομάδα για 1 ώρα στο κάθε ίδρυμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν φωναχτές αναγνωστικές ομάδες σε ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης & του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, στη Σχολή Τυφλών, στον ΣΟΨΥ, στο Ξενώνα Φιλοξενίας Καρκινοπαθών καθώς και σε Γηροκομεία.

Στόχος των ομάδων αυτών είναι, μέσα από τη φωναχτή ανάγνωση ενός λογοτεχνικού κειμένου, η δημιουργία συζήτησης μεταξύ των μελών της ομάδας, η προσέγγιση των ατόμων, η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων, η ανταλλαγή απόψεων και η έκφραση συναισθημάτων και προβληματισμών μέσα από τα ερεθίσματα που προσφέρει η λογοτεχνία.

Η «Διάβασέ μου!» λειτουργεί βάσει προτύπων αντίστοιχων οργανισμών του εξωτερικού κι αν και είναι άτυπη εθελοντική ομάδα σημειώνει αυτά τα 4 χρόνια λειτουργίας της μεγάλη επιτυχία και ζήτηση.

Φέτος η «Διάβασέ μου!» συμμετέχει στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια, με δικό της πάγκο όπου θα πωλούνται μεταχειρισμένα βιβλία σε άριστη κατάσταση με χαμηλές τιμές, προκειμένου να βοηθηθεί στην εξεύρεση πόρων για την ενίσχυση και ανάπτυξη του έργου της.

Συγγραφείς της πόλης μας προσφέρουν κι αυτοί κάποια από τα βιβλία τους, για να στηρίξουν την «Διάβασέ μου!» και θα είναι και παρόντες για να τα υπογράφουν!

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω