Σήμερα η συνέλευση της Κίνησης Πολιτών για τα αρχαία στη Βενιζέλου

THESSCITY 10.12.2019 | 07:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σήμερα η συνέλευση της Κίνησης Πολιτών για τα αρχαία στη Βενιζέλου

ΤHESSNEWS-DESK

Νέα ενημέρωση για το μέλλον των αρχαιοτήτων στο σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου θα γίνει σήμερα, στην ανοιχτή γενική συνέλευση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με προεξάρχοντα τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

«Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που αγωνιούν για το μέλλον των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου, να παραστούν μαζικά στην ανοιχτή γενική συνέλευση, που θα γίνει την προσεχή Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:30, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace» αναφέρει η σχετική πρόσκληση.

Πρόκειται να γίνει ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών για τη διάσωση των αρχαιοτήτων, που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου και για την "κατά χώραν" διατήρησή τους. Άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αποδοχή των νέων μελών, ενώ θα γίνει και ανταλλαγή απόψεων και θα ακουστούν νέες προτάσεις.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα μέλη της Κίνησης προχώρησαν στην συλλογή υπογραφών υπέρ της παραμονής των αρχαιοτήτων στο σταθμό του Μετρό κόντρα στην θέση της κυβέρνησης να γίνει απόσπαση και επανατοποθέτηση. Τα μέλη της κίνησης έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο νέων προσφυγών στην Δικαιοσύνη αν αλλάξει – για μια ακόμη φορά – η απόφαση του ΚΑΣ για την τύχη των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω