Ποια ήταν η «Αννούλα του Χιονιά» που ερμήνευσε ο Αντώνης Καλογιάννης (VIDEO)

RETRO 9.12.2019 | 13:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ποια ήταν η «Αννούλα του Χιονιά» που ερμήνευσε ο Αντώνης Καλογιάννης (VIDEO)

ΤHESSNEWS-DESK

Το τραγούδι «Αχ Αννούλα του χιονιά»  κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1984 και από τότε κάθε 9 Δεκεμβρίου,  ανήμερα της Αγίας Άννας, είναι το τραγούδι που ακούμε συχνά στο ραδιόφωνο.

Το μελαγχολικό τραγούδι έγραψε ο Σαράντης Αλιβιζάτος με πηγή έμπνευσης του μια κοπέλα και συγκεκριμένα μια κοπέλα που ονομαζόταν φυσικά Άννα.

Ο στιχουργός διένυε μια περίοδο θρησκευτικής αναζήτησης. Βρέθηκε, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, στους Ιεχωβάδες. Μαζί του ήταν η Άννα, το κορίτσι για το οποίο γράφτηκε το τραγούδι. Όταν έφυγε από τους Ιεχωβάδες, δεν συνάντησε ξανά την Άννα.

Σύμφωνα με το mixanitouxronou.gr, οι δρόμοι τους χωρίστηκαν και αυτός ήταν ο λόγος που εμπνεύστηκε το «δεν θα είμαι πια μαζί σου». Οι δύο τους δεν ξαναμίλησαν.

Το κορίτσι αυτό ήταν η ιδέα για να γράψει ο Σαράντης Αλιβιζάτος την «Αννούλα του χιονιά». Ο στιχουργός δεν της το εκμυστηρεύτηκε ποτέ. Δεν ήθελε η ίδια να το γνωρίζει γιατί θεωρούσε ότι η Άννα θα ντρεπόταν.

Οι στίχοι μελοποιήθηκαν από τον Μάριο Τόκα και έγιναν μία από τις κορυφαίες επιτυχίες που καθιέρωσαν τον Αντώνη Καλογιάννη στο ερωτικό τραγούδι.

 

Ακούστε το τραγούδι

 

Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω