Προ των πυλών η «Διδώ» - Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 9.12.2019 | 10:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Προ των πυλών η «Διδώ» - Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

ΤHESSNEWS-DESK

Ισχυρές βροχοπτώσεις και πυκνές χιονοπτώσεις φέρνει στην χώρα μας το νέο κύμα κακοκαιρίας «Διδώ».

Η κακοκαιρία, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, kατά το διήμερο Τρίτη 10/12 - Τετάρτη 11/12 τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προξενήσει την κακοκαιρία «Διδώ» θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Την Πέμπτη 12/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. 

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες οι οποίοι δείχνουν την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS, καθώς και προγνωστικοί χάρτες βροχών/καταιγίδων, για το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM.
 


Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω