Χωρίς τα βασικά αγαθά το συσσίτιο του Αγίου Φωτίου στην Θεσσαλονίκη -  Η Εκκλησία κάνει έκκληση για τρόφιμα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 8.12.2019 | 13:14 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χωρίς τα βασικά αγαθά το συσσίτιο του Αγίου Φωτίου στην Θεσσαλονίκη - Η Εκκλησία κάνει έκκληση για τρόφιμα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Στο υπόγειο του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου καθημερινά συμβαίνει ένα μικρό θαύμα. Στην μικρή κουζίνα του ναού περισσότερες από 50 γυναίκες της ενορίας ετοιμάζουν συσσίτιο για 70 άτομα.

Καθημερινά από νωρίς το πρωί τα ταψιά και οι κατσαρόλες παίρνουν «φωτιά», οι πάγκοι γεμίζουν με πρώτες ύλες και με αγάπη και μεράκι ετοιμάζονται οι 70 μερίδες φαγητού.

Το τελευταίο διάστημα όμως υπάρχει έλλειψη σε τρόφιμα όπως ρύζι, φακές, φασόλια, κριθαράκι, σάλτσες, αλάτι, πιπέρι, γάλα Νουνού, ρεβίθια, λάδι και κρέας. Η εκκλησία κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.

«Είναι περισσότερα τα άτομα που σιτίζονται σε σχέση με πέρσι. Πρόκειται κυρίως για άπορους, οικογένειες με μικρά παιδιά και φοιτητές. Έχουμε ανάγκη από βασικά αγαθά όπως κρέας, λάδι, πελτέ ντομάτας, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά. Ζητάμε βοήθεια και αρωγή διότι δυσκολευόμαστε με τις πρώτες ύλες. Μας λείπουν τα βασικά και οι ανάγκες είναι μεγάλες» περιγράφει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο ιερέας Μακάριος Τσιμέρης, προϊστάμενος του ναού και υπεύθυνος του συσσιτίου.

Το συσσίτιο της εκκλησία του Αγίου Φωτίου λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και διανέμεται καθημερινά εκτός Τετάρτης και Σαββατοκύριακου σε 70 άτομα. Τις ημέρες που δεν λειτουργεί δίνονται δέματα με τρόφιμα.

Οι γυναίκες που φροντίζουν για το συσσίτιο ξεκινούν από πολύ νωρίς το πρωί, ετοιμάζουν το ημερήσιο φαγητό, καταγράφουν τις ελλείψεις και κάνουν την προετοιμασία για την επόμενη μέρα. «Είμαστε περίπου 50 γυναίκες στο σύνολο που ετοιμάζουμε το συσσίτιο και εναλλασσόμαστε κάθε μέρα ανάλογα με τις υποχρεώσεις μας. Χαρά μας είναι που βοηθάμε και περιμένουμε πως και πώς να έρθει η μέρα μας. Μαγειρεύουμε με πολύ αγάπη και φροντίδα για τον συνάνθρωπό μας» προσθέτει η κα Βούλα.

«Με πολύ αγάπη ερχόμαστε εδώ και αυτό που κάνουμε με ανέβασε πολύ ψυχολογικά. Μαζί με την κυρία Βούλα είμαστε οι πρώτες που ήρθαμε στο συσσίτιο και περιμένουμε πότε θα έρθει η μέρα μας να βοηθήσουμε στο συσσίτιο» συμπληρώνει η κα Λίτσα.

Χάρη στην βοήθεια και την προσφορά του κόσμου το συσσίτιο «φροντίζει» καθημερινά συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Φωτίου βρίσκεται στην οδό Λασκαράτου 1, στην περιοχή του Ποσειδωνίου στην Θεσσαλονίκη (Λασκαράτου με Μ.Κάλλας).

Όποιος θέλει να βοηθήσει με τρόφιμα μπορεί να απευθυνθεί στο πατέρα Μακάριο στο 2310414460.

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω