17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς: «Πολιτιστική κληρονομιά: ένα ταξίδι από το παρόν στο παρελθόν»(ΦΩΤΟ)

THESSCITY 7.12.2019 | 22:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς: «Πολιτιστική κληρονομιά: ένα ταξίδι από το παρόν στο παρελθόν»(ΦΩΤΟ)

ΤHESSNEWS-DESK

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς , στα πλαίσια του εκπαιδευτικού ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2, «Πολιτιστική κληρονομιά: ένα ταξίδι από το παρόν στο παρελθόν» “Heritage:A journey from our present to our Past” στις 25 Νοεμβρίου 2019 υποδέχθηκε αποστολές  από την Ιταλία (συντονίστρια χώρα), την Ισπανία, την Πολωνία και την Κροατία. Τις αποστολές αποτελούσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές. 

Μετά από την τελετή υποδοχής στο σχολείο και σύμφωνα με το πρόγραμμα , οι αποστολές επισκέφθηκαν  τον Λευκό Πύργο και  ξεναγήθηκαν στους ορόφους του από μαθητές και μαθήτριες του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εικαστική έκθεση μπροστά στο Λευκό Πύργο με εικαστικές δημιουργίες (ζωγραφιές και φωτογραφίες) των μαθητών/μαθητριών των πέντε συνεργαζόμενων χωρών.

Την εβδομάδα που ακολούθησε, οι αποστολές συνοδεία εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο και ιστορικά αξιοθέατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Κάστρα – Όσιος Δαυίδ – Ρωμαϊκή Αγορά – Άγιος Δημήτριος- Ροτόντα- Αψίδα Γαλερίου).

 

Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο Μουσείο της Βεργίνας και στους καταρράκτες της Έδεσσας, ενώ η εβδομάδα έκλεισε με επίσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς.

Ήταν-κατά κοινή ομολογία-μία εξαιρετική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους που θα μείνει αξέχαστη τόσο στους φιλοξενούμενους όσο και στις οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά των αποστολών.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω