ΕΛ.ΑΣ.: Στον Συνήγορο του Πολίτη αναφορές για «αστυνομική βία» στην επέτειο Γρηγορόπουλου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7.12.2019 | 14:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΕΛ.ΑΣ.: Στον Συνήγορο του Πολίτη αναφορές για «αστυνομική βία» στην επέτειο Γρηγορόπουλου

THESSNEWS-DESK

Στον Συνήγορο του Πολίτη αποστέλλει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωση του το Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έκαναν τον γύρο των social media που δείχνουν έναν ημίγυμνο νεαρό να βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες που έχουν αντίστοιχο υλικό ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά να απευθυνθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του οργανισμού.


Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω