Κουμουτσάκος:Η Άγκυρα δεν θα περάσει «το κατώφλι της λογικής»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 6.12.2019 | 21:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κουμουτσάκος:Η Άγκυρα δεν θα περάσει «το κατώφλι της λογικής»

THESSNEWS-DESK

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα, καθώς δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή της Λιβύης, όπως αναφέρεται σε άρθρο της ίδιας της συμφωνίας, αλλά δεν έχει καμία νομιμοποίηση από το Διεθνές Δίκαιο.

«Σε κάθε περίπτωση όμως η Κυβέρνηση μας όπως κάθε σοβαρή Κυβέρνηση μελετά όλα τα ενδεχόμενα και προετοιμάζεται», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.

Υποστήριξε ότι αυτή δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα, καθώς δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή της Λιβύης, όπως αναφέρεται σε άρθρο της ίδιας της συμφωνίας, αλλά δεν έχει καμία νομιμοποίηση από το Διεθνές Δίκαιο. Άλλωστε όπως συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος, όλα τα μεγάλα κράτη που βρίσκονται στην περιοχή, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν εκδηλώσει ήδη έντονες αντιδράσεις.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω