Το Τρίγωνο των Βερμούδων και το μυστήριο με το «Χαμένο Σμήνος»

RETRO 5.12.2019 | 08:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το Τρίγωνο των Βερμούδων και το μυστήριο με το «Χαμένο Σμήνος»

ΤHESSNEWS-DESK

Σαν σήμερα το 1945 πέντε βομβαρδιστικά του αμερικάνικου ναυτικού εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Το περιστατικό έμεινε στην ιστορία με την ονομασία «Το Χαμένο Σμήνος» με πολλούς να πιστεύουν ότι τα βομβαρδιστικά εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Το ρολόι έδειχνε 14:10 της 5ης Δεκεμβρίου 1945 όταν πέντε βομβαρδιστικά αεροπλάνα του Αμερικανικού Ναυτικού, τύπου ΤΒΜ Avenger, με συνολικό πλήρωμα 14 ατόμων, απογειώθηκαν από τη ναυτική βάση του Φορτ Λότερντεϊλ της Φλώριδας, κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες, για μια εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας, διάρκειας δύο ωρών.

Η πτήση πραγματοποιούταν χωρίς προβλήματα ωστόσο στις  15:45 τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άλλη τροπή. Ο υποπλοίαρχος Ρόμπερτ Κοξ, που ηγείτο ενός άλλου σμήνους με παρόμοια αποστολή, άκουσε από την εκπαιδευτική συχνότητα ότι η «Πτήση 19» αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα.  «Ψάχνω να βρω το αεροδρόμιο και δεν μπορώ» ακούστηκε να λέει. Όπως διαβάζουμε στο sansimera.gr στις 18:20 ο Κοξ άκουσε για τελευταία φορά τον Τέιλορ να λέει: «Δεν έχουμε καύσιμα. Πέφτουμε».


 

Η επιχείρηση διάσωσης

Για τη διάσωσή τους, στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που κράτησε έως τις 10 Δεκεμβρίου ωστόσο δεν εντοπίστηκε ούτε ίχνος των αεροσκαφών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ένα υδροπλάνο διάσωσης εξερράγη στον αέρα, σκοτώνοντας και τους 13 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το mixanitouxronou.gr  το πόρισμα του Ναυτικού ανέφερε, ότι για την εξαφάνιση των 5 αεροπλάνων ευθυνόταν ο επικεφαλής του σμήνους, που έχασε τον προσανατολισμό του.  Για την έκρηξη του υδροπλάνου, η αιτία αποδόθηκε σε διαρροή καυσίμων, που συνδυάστηκε με το άναμμα τσιγάρου από ένα μέλος του πληρώματος.

«Το Χαμένο Σμήνος», όπως έμεινε στην ιστορία, φυσικά δεν ήταν το μοναδικό ανεξήγητο περιστατικό, που καταγράφηκε στο Τρίγωνο των Βερμούδων με πολλά ακόμα να έχουν σημειωθεί που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω