Διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από άτομα με αναπηρία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 3.12.2019 | 11:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από άτομα με αναπηρία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους πραγματοποιούν μέλη του συντονισμού αγώνα ατόμων με αναπηρία με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του συντονισμού Στέλιος Καζεπιδης επισήμανε τα οξυμένα προβληματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Αναπηρίες ενώ στάθηκε στο ζήτημα της προσβασιμότητας μαθητών με αναπηρίες σε σχολεία αλλά και τις έλλειψης σε καθηγητές ειδικής αγωγής.


Τα άτομα, διεκδικούν μεταξύ άλλων: Ενιαία Δημόσια και Καθολική κοινωνική ασφάλιση, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, να μην υπάρχουν συντάξεις κάτω από 600 ευρων, σνταξηστα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.

Στα 55 και στα 50 αντίστοιχα για τα Β.Α.Ε., δωρεάν θεραπείες σε όλους τους ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες, με βάση τα παραπεμπτικά. Χωρίς πλαφόν, περιορισμούς και αποκλεισμούς, κάλυψη του κόστους συνολικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς και ιδιαίτερα για τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντές.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω