Νεαροί ροδοπελεκάνοι από την Κύπρο στην Κερκίνη για να απελευθερωθούν (video)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2.12.2019 | 23:25 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Νεαροί ροδοπελεκάνοι από την Κύπρο στην Κερκίνη για να απελευθερωθούν (video)

THESSNEWS-DESK

Περισσότεροι από 700 αργυροπελεκάνοι και περισσότεροι από πέντε ροδοπελεκάνοι στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης το τελευταίο διάστημα.

Την Πέμπτη 5/12, θα γίνει η παραλαβή δύο νεαρών ροδοπελεκάνων από την Κύπρο, οι οποίοι θα απελευθερωθούν στην Κερκίνη, στην περιοχή του Λιθοτόπου.

Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Λευκωσίας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Tα πουλιά έχουν ήδη δακτυλιωθεί για να είναι δυνατή η παρακολούθησή τους. Ο αριθμός των γερανών που διαβιούν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή έχει επίσης αυξηθεί.

Υπάρχουν πλέον 62-63 γερανοί, αριθμός ο οποίος είναι μεγάλος για την εποχή. Συνήθως τόσοι γερανοί παρατηρούνται τον Φεβρουάριο κατά τη μετανάστευσή τους προς τις περιοχές αναπαραγωγής.

Ίσως είναι μία ένδειξη ότι μέχρι τον Φεβρουάριο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ και θα ξεπεράσει τον μέγιστο αριθμό που έχει παρατηρηθεί στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης (70-75 άτομα γερανών που παρατηρούνται συνήθως τον Φεβρουάριο).

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω