Η Goodyear επιστρέφει στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό το 2020!

AUTO-MOTO 30.11.2019 | 23:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η Goodyear επιστρέφει στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό το 2020!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Την επόμενη χρονιά, η μάρκα ελαστικών πρόκειται να δομήσει μία μακρά και επιτυχημένη ιστορία. Στο Nürburgring-Nordschleife, η Goodyear θα εξοπλίσει αρκετές ομάδες στο Πρωτάθλημα VLN Endurance και στον αγώνα 24h. Τα αγωνιστικά ελαστικά της μάρκας με τη μακρά ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και στις δύο αγωνιστικές σειρές series DMVGT και Touring Car Cup (DMVGTC) όπως επίσης και στο DMV National EnduranceSeries 500 (DMVNES 500).

Η απόφαση αυτή σκοπεύει να ενδυναμώσει το brand της Goodyear στους αγώνες motorsportκαι στη κατηγορίαυπερ-υψηλώνεπιδόσεων (UUHP). Το 2019, η Goodyear επέστρεψε σε αυτή τη κατηγορία με το λανσάρισμα των ελαστικών δρόμου Eagle F1 SuperSport, γιορτάζοντας την επιτυχημένη επιστροφή της στον Ευρωπαϊκό και τον Παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά την είσοδο της Goodyear στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Endurance (WEC), η ανάμειξη της στο τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενδυναμώθηκε περαιτέρω από τις ανακοινώσεις αναφορικά με τις συνεργασίες της με το European Le Mans Series (ELMS) και το Βρετανικό Πρωτάθλημα Touring Car (BTCC).

«Όταν η Goodyear εισέλθει στην Γερμανία, θα επικεντρωθεί στους αγώνες GT και touring car», αναφέρει ο Alexander Kühn, Motosport Product Manager EMEA. «Προσβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών ελαστικών στο  θρυλικό Nordschleife και ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας με τις αγωνιστικές ομάδες. Η Goodyear έχει ήδη αναπτύξει μια νέα σειρά ελαστικών για το ‘’Le Mans prototypes’’ στα κέντρα καινοτομίας στην Χάναου, στο Colmar – Berg και στο Λουξεμβούργο και την νέα χρονιά θα διευρύνει την προϊοντική γκάμα των ελαστικών της στον γερμανικό και ευρωπαϊκό μηχανοκίνητο αθλητισμό με το λανσάρισμα νέων προϊόντων.»

Στο Nürburgring, τόσο στο Πρωτάθλημα VLN Endurance όσο και στον αγώνα 24h η Goodyear πρόκειται να υποστηρίξει τη συμμετοχή πολλών ομάδων. Την ίδια στιγμή οι συμμετέχοντες στο BMW M24 Oi Racing Cup όπως επίσης και οι αρχάριοι της κατηγορίας TCR θα διαγωνισθούν στο «GreenHell» αποκλειστικά με ελαστικά Goodyear. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες και στις δύο αγωνιστικές σειρές DMVGTC και DMVNES 500 θα αγωνιστούν με τα αγωνιστικά και GT αυτοκίνητα τους που θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με αγωνιστικά ελαστικά Goodyear.

H Goodyear έχει μια πλούσια ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εκτός από τις 14 νίκες στο LeMans 24 Hour, τα ελαστικά της Goodyear έχουν κερδίσει 368 αγώνες Formula 1 GrandPrix – ένα αήττητο ρεκόρ.
 

 

 

Φωτογραφία από skeeze από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω