Την εφαρμογή του αντικαπνιστικού χωρίς καμία εξαίρεση υποστηρίζει η Παπαστράτος

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 28.11.2019 | 10:31 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Την εφαρμογή του αντικαπνιστικού χωρίς καμία εξαίρεση υποστηρίζει η Παπαστράτος

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς καμία εξαίρεση, καθώς είναι ζήτημα πολιτισμού, αλλά και σεβασμού από τον καπνιστή στον μη καπνιστή, υποστηρίζει η βιομηχανία Παπαστράτος.

Με αφορμή την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και την πρόσφατη εκδήλωση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος του Υπουργείου Υγείας, ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος κ. Ιάκωβος Καργαρώτος μίλησε στο Ράδιο-Θεσσαλονίκη και επισήμανε ότι η Παπαστράτος έχει δείξει από το 2009, όταν πρωτοψηφίστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος, ότι υποστηρίζει χωρίς καμία εξαίρεση την τήρηση του.

“Έχουμε κάνει μία τεράστια στροφή, έχουμε αφήσει πίσω μας το τσιγάρο, όσοι καπνίζουν να το διακόψουν και όσοι δεν το διακόψουν να είναι ενημερωμένοι για τις συνέπειες του και να έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές λιγότερο βλαβερές” τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε αναφερόμενος στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου ότι “είμαι αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχει, οι καταστάσεις, οι συνθήκες και η κοινωνία είναι πιο ώριμη τώρα και μπορεί ευκολότερα να το αποδεχτεί”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόοδο της τεχνολογίας στο πεδίο των εναλλακτικών λύσεων του καπνίσματος, ο κ. Καργαρώτος είπε πως η τεχνολογική εξέλιξη σε αυτό το θέμα λειτουργεί συμπληρωματικά.

“Να αφήσουμε το τσιγάρο πίσω μας και μέρος της λύσης αυτής είναι οι εναλλακτικές όπως τα ηλεκτρονικά ή θερμαινόμενα προϊόντα καπνού. Έχουμε λανσάρει το IQOS εδώ και τρία χρόνια στην ελληνική αγορά, ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό προϊόν που ολοένα και εξελίσσεται. Έχουμε ήδη την 3η γενιά συσκευών και νέων ποικιλιών και περισσότεροι από 200.000 Έλληνες καπνιστές έχουν αφήσει το τσιγάρο και έχουν υιοθετήσει το IQOS”, κατέληξε ο κ. Καργαρώτος.

 

Ακούστε την εκπομπή 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω