Που βρίσκεται το καράβι που απομακρύνθηκε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

THESSCITY 19.11.2019 | 19:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Που βρίσκεται το καράβι που απομακρύνθηκε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Το καράβι που άλλοτε δέσποζε έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται παρατημένο στον αύλειο χώρο του Ντεπώ.  

Υπενθυμίζεται πως είχε απομακρυνθεί αρχές Σεπτεμβρίου από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά από απόφαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ενώ το 2016 είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου στολισμού.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία σχετική φωτογραφία οπού εκφράζει δυσαρέσκειά του για την κατάληξη του καραβιού.

Ο κ. Κουράκης αναφέρει πως «ήταν ένα μικρό καράβι. Ανεξάρτητα από τις αισθητικές προτιμήσεις της νέας δημοτικής αρχής, το καράβι είναι μέρος της ελληνικής παράδοσης να στολίζεται τα Χριστούγεννα».

 «Καλό θα ήταν λοιπόν, χωρίς μεμψιμοιρίες, να τοποθετηθεί σε περίοπτο χώρο κοντά στη θάλασσα, στη συμβολή των οδών Σοφούλη και Μ.Κάλλας» προσθέτει.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρώην αντιδημάρχου:

Ήταν ένα μικρό καράβι....

Ήταν από τις πρώτες αποφάσεις του νέου δημάρχου Θεσσαλονικης. Με εντολή του, το καράβι που είχε στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου στολισμού το 2016 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε έξω από το δημαρχείο της πόλης, απομακρύνθηκε από το δημαρχείο για αποθήκευση σε άλλο σημείο.

Το βρήκα παρατημένο στον αύλειο χώρο του ΝΤΕΠΩ, από όπου και η φωτογραφία.

Ανεξάρτητα από τις αισθητικές προτιμήσεις της νέας δημοτικής αρχής, το καράβι είναι μέρος της ελληνικής παράδοσης να στολίζεται τα Χριστούγεννα.

Καλό θα ήταν λοιπόν, χωρίς μεμψιμοιρίες, να τοποθετηθεί σε περίοπτο χώρο κοντά στη θάλασσα, να στολιστεί όπως του πρέπει και να συμβάλλει στον στολισμό και τη λαμπρότητα της Θεσσαλονικης τις γιορτινές αυτές μέρες.

Προτείνω να τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών ΣΟΦΟΥΛΗ και Μ.ΚΑΛΛΑΣ.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω