Ανενεργοί αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη – Δεν υπάρχουν στολές, κράνη και αλεξίσφαιρα (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 19.11.2019 | 11:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ανενεργοί αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη – Δεν υπάρχουν στολές, κράνη και αλεξίσφαιρα (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με 100 άτομα ενισχύθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ στην πόλη αλλά είναι ανενεργοί γιατί δεν έχουν κράνη και αλεξίσφαιρα για να βγουν στους δρόμους. Ακούστε τι καταγγέλλει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε ο πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης με αφορμή την σημερινή διαμαρτυρία των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσαϊρίδης έκανε λόγο για «παραλογισμούς» στο σώμα της Ελληνικής αστυνομίας αναφέροντας σαν παράδειγμα ότι ενισχύθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν εκατό αστυνομικοί, οι οποίοι είναι ανενεργοί γιατί δεν έχουν κράνη και αλεξίσφαιρα για να βγουν στους δρόμους. «Είναι ανενεργοί γιατί το κράτος δεν έχει στολές, κράνη και αλεξίσφαιρα να τους δώσει για να βγουν έξω στο δρόμο. Τους στέλνει σε μια υπηρεσία μάχιμη και δεν έχει υλικοτεχνικό (σσ.  εξοπλισμό) να τους δώσει. Και αν θέλει κάποιος ας βγει να το διαψεύσει. Ένας δικυκλιστής για να βγει έξω, χρειάζεται τουλάχιστον 1000 ευρώ εξοπλισμό για να είναι έτσι όπως πρέπει, για να προστατέψει τον εαυτό του και τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα κράνος ούτε ένα αλεξίσφαιρο» σημείωσε ο κ. Τσαϊρίδης. Ερωτηθείς και για τις μηχανές των αστυνομικών σημείωσε ότι υπάρχουν μηχανές αλλά πολλές είναι ακινητοποιημένες λόγω βλαβών.

«Στη Θεσσαλονίκη, είμαστε η μόνη αστυνομική διεύθυνση η οποία ενισχύθηκε με εκατό άτομα. Σε αυτή την υπηρεσία όμως που πραγματικά έχει πρόβλημα και την χρησιμοποιεί η ηγεσία σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος δεν ήρθε ούτε ένας αστυνομικός. Αντιθέτως στείλανε, αν δεν κάνω λάθος, δύο ή τρία άτομα, τα οποία τοποθετήθηκαν σε επιτελικές θέσεις. Όταν ο ίδιος ο υπουργός λέει ότι θα βγουν από τα επιτελεία για να ενισχυθούν οι μάχιμες υπηρεσίες και εμείς βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο,  να κάνει η φυσική ηγεσία ίσως θα πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
«Όταν κάθε 28 μέρες αναγκαζόμαστε να φεύγουμε από τα σπίτια μας, για 15 και 20 μέρες και να ενισχύουμε τις εκεί διευθύνσεις που έχουν πραγματικά πρόβλημα, και αυτό δεν συμβαίνει τώρα, συμβαίνει από το 2015, έχουμε βάλει πλάτη δέκα χρόνια στο μεταναστευτικό», τόνισε.

«Δεν λέμε να μην πηγαίνουμε καθόλου, αντιλαμβανόμαστε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα εθνικό ζήτημα και βάζουμε πλάτη. Αλλά να γίνει καταμερισμός του προβλήματος. Το 1/3 της δύναμης αυτής (της  ΔΑΕΘ) τη στιγμή βρίσκεται εγκατεστημένο στα νησιά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα κλειστά κέντρα κράτησης ο κ. Τσαϊρίδης εκτίμησε ότι σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλος αριθμός αστυνομικού προσωπικού. «Που θα βρεθεί; Από τις διμοιρίες οι οποίες θα έπρεπε να έχουν 30με 40 άτομα έχουν μείνει με 15; Θα φύγουν πάλι συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη, μεμονωμένα για να φυλάξουν τα κέντρα φιλοξενίας;» αναρωτήθηκε.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω