Σε απόγνωση οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη: Διαρκείς μεταθέσεις λόγω μεταναστευτικού και έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 19.11.2019 | 10:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σε απόγνωση οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη: Διαρκείς μεταθέσεις λόγω μεταναστευτικού και έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Με σύνθημα «είμαστε εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι» αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται, για τις διαρκείς μεταθέσεις προσωπικού λόγω μεταναστευτικού που όπως επισημαίνουν τους καθιστούν μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα καθώς και για την έλλειψη σε εξοπλισμό όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές και άλλα είδη ατομικής προστασίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης καταγγέλλει ότι διμοιρίες από τη Θεσσαλονίκη μετακινούνται διαρκώς σε όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για μέτρα τάξης σε κάθε είδους εκδηλώσεις, ενώ κάθε 28 ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, με διάρκεια απόσπασης 15 ημέρες.


 

Όπως υπογράμμισε η πιο τρανή απόδειξη ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου όπου για τα μέτρα φύλαξης ήρθαν στη Θεσσαλονίκη περίπου 10 διμοιρίες από άλλους νομούς καθώς διμοιρίες της πόλης ήταν στα νησιά. Σύμφωνα με τον ίδιο στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 17 διμοιρίες όπου 4 είναι μόνιμα εγκατεστημένες στα νησιά και όταν γίνονται κάποιες αλλαγές πάνω από το 50% των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται εκτός νόμου.

Κάλεσε δε την ηγεσία από τη στιγμή που έχει απαιτήσεις να ενισχύσει την υπηρεσία. «Δεν μπορούν να ζητούν από τις διμοιρίες να είναι παντού και αντί να τις ενισχύουμε να τις αδειάζουμε» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη οι συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού επιβαρύνουν τις οικογένειες τους με συνέπεια να διαταράσσεται η οικογενειακή τους γαλήνη ενώ μεγάλη είναι και η οικονομική επιβάρυνση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσαϊρίδης ακόμη και τα 100 άτομα προσωπικό που ήρθαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ουσιαστικά έχουν τοποθετηθεί σε μη μάχιμες θέσεις.Από την πλευρά του ο Γ.Γ της ΕΑΥΘ Γιώργος Χατζόπουλος ανέφερε ότι στις ομάδες άμεσης δράσης , Δίας και Ζητά υπάρχει έλλειψη σε αλεξίσφαιρα , στις στολές και σε άλλα μέσα ατομικής προστασίας. Κατήγγειλε ότι η προμήθεια για την αγορά εξοπλισμού με απευθείας ανάθεση ύψους 50.000 ευρώ, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή «ενώ είχαν ετοιμαστεί να παραγγελθούν αλεξίσφαιρα και στολές για κάποιο λόγο τα λεφτά προτιμήθηκαν να σωθούν σε άλλα έξοδα». Σημείωσε δε ότι οι συνάδελφοι του στην ομάδα ΔΙΑΣ και Ζητά αγοράζουν  εξοπλισμό από τις δικές τους οικονομίες.

Σε σχέση με όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα με τις συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών επισήμανε «πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή ως προς την αντιμετώπιση τους και να μην νομίζουμε όλοι ότι είναι αθώοι οι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρας μας».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω