«Χαμόγελα» από τους επαγγελματίες για το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 18.11.2019 | 13:01 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Χαμόγελα» από τους επαγγελματίες για το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Θετικά αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στο πέταλο της Αριστοτέλους και στην οδό Εγνατία την απόφαση της δημοτικής αρχής να γίνει σημείο αναφοράς η περιοχή την περίοδο των εορτών με τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Δικαστηρίων πίσω από το Άγαλμα Βενιζέλου.

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια σε αυτό το κομμάτι της πλατείας θυμήθηκαν ότι στο παρελθόν στήνονταν την περίοδο των εορτών ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι που ξεκινούσε από το Άγαλμα του Βενιζέλου και έφτανε μέχρι την Ερμού, το οποίο αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου.

 

Οι επιχειρηματίες ωστόσο επισημαίνουν ότι αν δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση και απομάκρυνση των παραβατικών ατόμων, όλο το εγχείρημα θα αποτύχει.

 

 

Ο κ. Θανάσης, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου θυμάται εκείνα τα χρόνια όπου στήνονταν οι πάγκοι της χριστουγεννιάτικης αγοράς και γινόταν το αδιαχώρητο. Σημειώνει ότι είναι μια θετική κίνηση για ένα σημείο που έχει υποβαθμιστεί πολύ.

Το ίδιο σκηνικό θυμάται και ο κ. Χρήστος, ιδιοκτήτης περιπτέρου «το παζάρι προσέλκυε κόσμο, ίσως ήταν λίγο κιτς με τους πάγκους και τα παραπετια αλλά υπήρχε ζωή. Τα τελευταία χρόνια ούτε λαμπάκι δεν άναβε, δεν καταλαβαίναμε ότι ήταν Χριστούγεννα» σημειώνει.

 

 

Ο κ. Βασίλης από κοσμηματοπωλείο της γειτονιάς αναφέρει ότι πρόκειται για ένα θετικό μετρό εκτιμώντας πως «τουλάχιστον για αυτές τις ημέρες η εικόνα της πλατείας θα αλλάξει».

«Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή, είναι χαρά, έχω ακούσει για το σχέδιο και θα αλλάξει την εικόνα και ενισχύσει την αγορά» επισημαίνει η κ. Ευδοξία, η οποία διατηρεί είδη υπόδησης.

Συνολική ανάπλαση της πλατείας όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές ζητά ο κ. Αναστάσης, ιδιοκτήτης καταστήματος με σουβενίρ. «Η περιοχή είναι τόσο υποβαθμισμένη που ότι και να γίνει θα είναι το μη χείρον βέλτιστον. Πρέπει να γίνει ανάπλαση, να έχουν διάθεση και οι επαγγελματίες να επενδυδουν ώστε να γίνει ξανά η Αριστοτέλους το κέντρο της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Παντελής επιχειρηματιας στο χώρο της εστίασης αναφέρει ότι το σχέδιο του δήμου θα βοηθήσει 100% , «έχω ακούσει για το σχεδιασμό, θα αλλάξει η εικόνα της πλατείας που έχει καταντήσει κέντρο απεξάρτησης, ζητούμενο όμως είναι και η επαρκής αστυνόμευση».

Ο κ. Θεόδωρος τονίζει πως θα βοηθήσει μια έτσι και αλλιώς υποβαθμισμένη περιοχή ενώ η Ευαγγελία υπογραμιζει ότι αν δεν υπάρχει αστυνόμευση η αγορά θα γίνει η χαρά των κλεφτών.

 

 

Εργασίες του δήμου

Να σημειωθεί ότι ήδη συνεργεία του δήμου πραγματοποιούν πρόδρομες εργασίες για τον καλλωπισμό της πλατείας. Σήμερα συνεργείο έλεγχε τις λάμπες στις κολόνες φωτισμού και προχωρούσε στην αντικατάσταση όσων δεν άναβαν.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω