Αλ. Τσίπρας: «Πρώτη μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση» η χθεσινή πορεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.11.2019 | 11:56 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αλ. Τσίπρας: «Πρώτη μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση» η χθεσινή πορεία

ΤHESSNEWS-DESK

Για μια «πρώτη μεγάλη, μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη χθεσινή πορεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

Σε ανάρτηση του στο facebook ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι «χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στη πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, τη καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου ‘επιτελικού’ κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας. Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν»

«Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με ‘μπαχαλάκηδες’, αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές» συνεχίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καταλήξει: «Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά», τόνισε.

 

Δείτε την ανάρτηση

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω