Ο διαβόητος ληστής Βασίλης Παλαιοκώστας βγάζει βιβλίο – 585 σελίδες για την ζωή ενός επικυρηγμένου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 18.11.2019 | 13:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο διαβόητος ληστής Βασίλης Παλαιοκώστας βγάζει βιβλίο – 585 σελίδες για την ζωή ενός επικυρηγμένου

ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ || [email protected]

Σήμερα παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο που έγραψε για την πολύκροτη ζωή του ο διαβόητος ληστής Βασίλης Παλαιοκώστας, ο άνθρωπος που παραμένει άφαντος από το 2009, ο αποκαλούμενος και «Ρομπέν των Φτωχών».

Το βιβλίο έχει τον τίτλο ‘Μια φυσιολογική ζωή-Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου» όπου σε 585 σελίδες περιγράφει τη μυθιστορηματική δράση του, τις συλλήψεις, τις αποδράσεις, τα άγνωστα επεισόδια με αστυνομικούς, τις νύχτες της φυγής, τις απαγωγές επιχειρηματιών και τις «περιοδείες» του στα σωφρονιστικά ιδρύματα κάτω από τη δική του οπτική.

Σύμφωνα με τον εκδότη του, το χειρόγραφο έφτασε πριν από καιρό σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, περιέχοντας μια ιδιόχειρη επιστολή του Παλαιοκώστα υπογεγραμμένη με το αποτύπωμα της παλάμης του άπιαστου ληστή κι από εκεί έφτασε τελικά στον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο.

Στο βιβλίο με έντονο και απλό λόγο περιγράφονται μεταξύ άλλων οι απαγωγές των επιχειρηματιών Χαίτογλου και Μυλωνά όπως και η περίφημη ληστεία της Καλαμπάκας. Το περιεχόμενό του χαρακτηρίζεται ως εκρηκτικό όσο και η ζωή του επικηρυγμένου Παλαιοκώστα, που οι ελληνικές αρχές αναζητούν ακόμη και σήμερα, δέκα χρόνια μετά την κινηματογραφική του απόδραση από τον Κορυδαλλό. Που να βρίσκεται σήμερα; Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ. Κινείται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, έχει αλλάξει το πρόσωπό του με πλαστικές και διαθέτει σίγουρα πλαστή ταυτότητα και διαβατήριο.

 

«Από τη στιγμή που το κεφάλι τ’ ανθρώπου ξεπροβάλλει από τον κόλπο της μάνας του έχει ήδη μπλέξει» αναφέρει στις πρώτες σελίδες της εξιστόρησης της ζωής του που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ταινία.

Ο Παλαιοκώστας φέρεται να μοίραζε σε φτωχούς και αδύναμους πολίτες χρήματα από τις ληστείες, ενώ ποτέ δεν χρησιμοποίησε το όπλο του εναντίον κάποιου και ο ίδιος επιμένει, αντίθετα από όσες ληστείες του αποδόθηκαν, ότι έκανε μόνο ληστείες τραπεζών, ενώ εξηγεί γιατί έκανε την απαγωγή του επιχειρηματία, με τον ίδιο να έχει δηλώσει ότι στη διάρκεια της «κράτησής» του δεν τον κακομεταχειρίστηκαν.

Ο διαβόητος ληστής λοιπόν, κυκλοφορεί την δική του εκδοχή της αλήθειας, σε ένα βιβλίο που σύμφωνα με τον εκδότη του περιέχει τόσες λεπτομέρειες για τη ζωή του, που δεν μπορεί να τις γνωρίζει κάποιος τρίτος, συνηγορώντας έτσι στο γεγονός ότι είναι γνήσιο.

Όπως είναι φυσικό η σημερινή( 18/11) παρουσίαση του βιβλίου στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ στην Αθήνα, θα γίνει απουσία του συγγραφέα.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω