Ταχιάος κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μετρό Θεσσαλονίκης: Προεκλογικό παιχνίδι που βασίστηκε σε ψέματα για πολιτικές καριέρες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 15.11.2019 | 13:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ταχιάος κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μετρό Θεσσαλονίκης: Προεκλογικό παιχνίδι που βασίστηκε σε ψέματα για πολιτικές καριέρες

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επίθεση Ταχιάου στον ΣΥΡΙΖΑ για το μετρό Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για προεκλογικό πολιτικό παιχνίδι με ψέματα. 

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή «Ψιλά Γράμματα» με τον Δημήτρη Διαμαντίδη που μεταδόθηκε από τoυς χώρους του συνεδρίου του Thessaloniki Summit 2019. 

Ερωτώμενος για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα Δυτικά τόνισε αρχικά πως «δεν θεωρώ σοβαρό ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις όταν μας έχει παραδοθεί το έργο της βασικής γραμμής με εκκρεμότητες και κυρίως αυτές που έχουν ως άλλοθι την Βενιζέλου».

Πρόσθεσε ότι ο σταθμός Βενιζέλου πρόκειται για ένα κενό που έχει τεράστιες ευθύνες η προηγούμενη κυβέρνηση και η προηγούμενη διοίκηση της Αττικό Μετρό. Για την επέκταση προς Καλαμαριά είπε ότι δεν έχουν δημοπρατηθεί οι εφτά από τις εννέα εργολαβίες που αφορούν τα μηχανολογικά αυτού του έργου.

«Πόσο σοβαρό είναι να ζητήσουμε λεφτά για ένα έργο όταν δεν έχουμε τελειώσει τον κορμό των προηγούμενων έργων;» αναρωτήθηκε ο κ. Ταχιάος. «Πόσο σοβαρό είναι να μιλάμε για ένα έργο που το βλέπουμε στον ορατό χρόνο όταν δεν υπάρχει μελέτη κόστους ωφέλειας αυτού του έργου. Μελέτη που είναι απολύτως απαραίτητη για να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις. Ούτε η ΕΕ θα μπορέσει σε ένα μελλοντικό πλαίσιο στήριξης να χρηματοδοτήσει ένα έργο χωρίς τέτοια μελέτη. Ούτε σε τράπεζα μπορούμε να εμφανιστούμε χωρίς τέτοια μελέτη για να ζητήσουμε λεφτά» πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος.

«Για να μπορέσει να υπάρξει τέτοια μελέτη πρέπει να υπάρξουν επικαιροποιημένα κυκλοφοριακά δεδομένα. Αυτά θα υπάρξουν το καλύτερο την άνοιξη του 2022 με μια μελέτη που είχε δημοπρατήσει η προηγούμενη διοίκηση και την οποία μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να την αναθέσουμε και να την συμβασιοποιήσουμε»

 

 

«Ψέματα ψέματα ψέματα»

«Υπήρξε ένα προεκλογικό πολιτικό παιχνίδι που βασίστηκε σε ψέματα, ψέματα, ψέματα και κυρίως στην δημιουργία μιας πολιτικής προίκας για να κάνουν πολιτικές καριέρες κάποιοι στην Θεσσαλονίκη» τόνισε ο Ν. Ταχιάος κάνοντας ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς αυτό το παιχνίδι δεν το παίζουμε και αν κάποιοι είναι κακομαθημένοι και νομίζουν ότι εμείς θα κινηθούμε στο ίδιο μήκος κύματος δεν πρόκειται το πράξουμε» συμπλήρωσε.

«Θέλω να πω και στους πολίτες που ανησυχούν και στους δημάρχους ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Προφανώς όλοι αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα κατασκευής του έργου της επέκτασης του μετρό, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει  να βρούμε τη βέλτιστη λύση. Δεν είναι δυνατόν να φάει  άλλα τόσα χρόνια όσα έχει φάει από από το 86 έως σήμερα για να ολοκληρωθεί.

«Τα μαθήματα έρχονται από τα παθήματα» συμπλήρωσε με νόημα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

 

Λίγο μετά την βασική γραμμή η Καλαμαριά

Ερωτώμενος για το αν η επέκταση της Καλαμαριάς θα παραδοθεί το 2023, απάντησε ότι θα παραδοθεί λίγο μετά την βασική γραμμή.  «Η Καλαμαριά πρέπει να έρθει να κουμπώσει πάνω στη βασική γραμμή. Η σύμβαση προβλέπει ότι θα υπάρξει μια υστέρηση  6 έως 8 μηνών. Όσο υπάρχουν εκκρεμότητες με την κεντρική γραμμή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η Καλαμαριά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για τυχόν απαιτήσεις από τον ανάδοχο σχολίασε ότι είμαστε πονηρεμένοι θα υπάρξουν απαιτήσεις, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα γίνουν και αποδεκτές, ούτε ότι είναι βάσιμες δείχνοντας προς την κατεύθυνση των διαιτητικών δικαστηρίων.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω