Τα κειμήλια των Ανατολικοθρακιωτών προσφύγων στις νέες πατρίδες

THESSCITY 11.11.2019 | 23:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τα κειμήλια των Ανατολικοθρακιωτών προσφύγων στις νέες πατρίδες

THESSNEWS-DESK

Οι ‘’Φίλοι Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού’’, στη σειρά των εκδηλώσεών τους, οργανώνουν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στις 8 το βράδυ, ομιλία με θέμα: ‘’Τα κειμήλια των Ανατολικοθρακιωτών προσφύγων στις νέες πατρίδες’’, με ομιλητή τον Χρίστο Ζαφείρη, δημοσιογράφο - συγγραφέα.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη), αμφιθέατρο ‘’Μελίνα Μερκούρη’’. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ομιλία περιλαμβάνει προβολή δεκάδων εικόνων με κειμήλια (εκκλησιαστικά και οικογενειακά αντικείμενα, εικόνες, παλιές φωτογραφίες κ.α.) από την Ανατολική Θράκη που φυλάσσονται σε  μουσεία της χώρας (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Μπενάκη, Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο  κ.α.), σε συλλόγους προσφύγων και σε ναούς της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Χρίστος Ζαφείρης είναι συγγραφέας του βιβλίου ‘’Μνήμης Οδοιπορία, Ανατολική Θράκη’’,  εκδ. Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2008, β’ εκδ. 2010.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω