Τί αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον «τζιχαντιστή» που εντοπίστηκε στον Έβρο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 11.11.2019 | 23:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τί αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον «τζιχαντιστή» που εντοπίστηκε στον Έβρο

THESSNEWS-DESK

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, αναφορικά με τον Αμερικανό υπήκοο, φερόμενο ως τζιχαντιστή, που προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα μας, στις Καστανιές Έβρου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, «Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία».

Στη συνέχεια, ο συγκεκριμένος άνδρας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο ίδιος άνδρας επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα, όμως οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Αμερικανός υπήκοοος επέστρεψε στην Τουρκία, ενώ από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω