Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη στον μαγικό χάρτη των Χριστουγέννων – Ήπιες αντιδράσεις για το σχέδιο του δήμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 11.11.2019 | 21:09 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη στον μαγικό χάρτη των Χριστουγέννων – Ήπιες αντιδράσεις για το σχέδιο του δήμου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Για νέα αντίληψη στο δήμο Θεσσαλονίκης σχετικά με τον εορτασμό των Χριστουγέννων έκανε λόγο στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στόχος όπως είπε «να βάλουμε την Θεσσαλονίκη ξανά στον μαγικό χάρτη των Χριστουγέννων».

«Στόχος να δείξουμε έναν άλλον δρόμο, μια πεποίθηση στην πόλη ότι είναι εφικτό να αναβαθμιστεί η εικόνα μας και να γίνει η πόλη χριστουγεννιάτικος προορισμός» πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Δεν αντιγράφουμε, αλλά εμπνεόμαστε» σχολίασε αναφορικά με τις ιδέες και τα παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως της Λυών ή του Στρασβούργου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στο μέλλον η Θεσσαλονίκη θα κοιτά στα μάτια άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. 

«Ο σχεδιασμός δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τα προβλεπόμενα» σημείωσε κάνοντας λόγο για συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης και για επιχειρηματίες που θα στηρίξουν οικονομικά. 

Χαρακτήρισε πολιτική την απόφασή του να μεταφερθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό με τα παιχνίδια και τις εκδηλώσεις στην πλατεία Δικαστηρίων, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου. «Πολιτική απόφαση που σηματοδοτεί την θέλησή να αναδείξουμε περιοχές που είχαν υποβαθμιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Θα επιχειρήσουμε την ανάσχεση αυτής της πορείας» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Το σχέδιο των φετινών εορτασμών παρουσίασε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ).

 

Χλιαρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σύμπνοια αλλά και διάθεση για κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τα φετινά Χριστούγεννα. Η Μαρία Καραγιάννη δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για το ποιος βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό των Χριστουγέννων και αν υπάρχει μια κεντρική ιδέα. 

Πεδίο αντιπαραθέσεων χαρακτήρισε τους εορτασμούς των Χριστουγέννων ο Βασίλης Γάκης από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου θυμίζοντας τις παλιότερες αντιδράσεις που υπήρξαν όταν αυτός ήταν στον σχεδιασμό. 

Για θετική πρώτη προσπάθεια έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας. Πρότεινε μετά την λήξη των φετινών εορτασμών να συσταθεί ειδική ομάδα με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

«Όταν οργανώνεις χριστουγεννιάτικη γιορτή έχεις κεντρικό σχεδιαστή ή αρχιτέκτονα, αλλά και συγκεκριμένη φιλοσοφία», ανέφερε η Ρία Καλφακάκου από την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η σύμβουλος της ίδιας παράταξης και πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, εξέφρασε τις ενστάσεις της για το χριστουγεννιάτικο χωριό του Εμπορικού Συλλόγου, επισημαίνοντας πως η εμπειρία της συνεργασίας μαζί του κατά το παρελθόν ήταν κακή.

«Μια από τα ίδια» χαρακτήρισε την πρόταση ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός και «φλύαρη» ο επικεφαλής των «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς, ο οποίος ανέφερε ότι η πόλη πρέπει να αναδείξει τις δικές της ιδιαιτερότητες.
 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω