Κώστας Χατζής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Είμαι τόσο περήφανος που είμαι ταπεινός  (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 9.11.2019 | 20:33 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κώστας Χατζής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Είμαι τόσο περήφανος που είμαι ταπεινός (audio)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ || [email protected]

Ο σημαντικός τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, επισκέφτηκε το Ράδιο Θεσσαλονίκη, καλεσμένος στο «Ραδιοφωνικό Ψυχαγωγείο» με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη. Μία ραδιοφωνική κουβέντα γεμάτη συγκίνηση, γεμάτη αλήθειες, γεμάτη μουσική και τραγούδια με τη χαρακτηριστική και διαχρονική φωνή του Κώστα Χατζή.

Ο πρόλογος, όπως τον θεωρεί στη μουσική του διαδρομή, ήταν με τις καλύτερες των εκδοχών: Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Πλέσσας, Μαρκόπουλος. Όπως λέει ο ίδιος, τους θεωρεί μουσουργούς και όχι απλώς σύνθετες, «ο Μαρκόπουλος με βοήθησε πολύ σε αυτό το χώρο»

Θυμάται, πως όταν ήταν 17 ετών δικάστηκε για πολιτική θέση, έτσι ασχολήθηκε με τη μουσική, γιατί δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο την περίοδο που χρειαζόταν το χαρτί κοινωνικών φρονημάτων, για οποιαδήποτε δουλειά ή ακόμα και σπουδές.

Όσο για τα τραγούδια, στην ερώτηση, αν την ώρα της ηχογράφησης αντιλαμβανόταν ότι δημιουργούνται μεγάλα τραγούδια, απάντησε πως δεν τον ενδιέφερε αυτό, παρά μόνο ήθελε να εκφράζει και να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταδικάζοντας την πολιτεία και το σύστημα.

Από τα μεγάλα τραγούδια του δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο, γιατί το καθένα φέρει το δικό του μήνυμα και όλα μαζί δημιουργούν την θέση του, για την διεκδίκηση των ίσων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κώστας Χατζής κατάφερε μέσα στην πορεία του να μετατρέψει, την υπεράσπιση της φυλής του (Ρομά), σε υπεράσπιση κάθε φυλής ανά τον κόσμο, κάθε αδικημένου ανθρώπου, ενάντια στην οποία καταπάτηση ισότητας και ελευθερίας.

 

Ονομάστηκε «ο τραγουδιστής της ειρήνης»

Θεωρεί τον εαυτό του πως είναι ετερόφωτος και όχι αυτόφωτος, χωρίς τους συνεργάτες, τους ποιητές, τους τεχνικούς δεν θα κατάφερνε τα ίδια.  Χαρακτηριστικά αναφέρει «Η επιτυχία είναι συλλογική, δεν είμαστε μόνοι μας. Ούτε αξίζει να τρέχουμε για να βγούμε πρώτοι, πρέπει να σκεφτόμαστε ομαδικά και συλλογικά.»

 

«Είμαι τόσο περήφανος που είμαι ταπεινός» 

Καυτηριάζει το σύστημα, λέγοντας πως, είναι ένα διεφθαρμένο σύστημα σε παγκόσμια κλίμακα.

Ενω στο τέλος αναφέρει «Ένιωσα από παιδί περιθωριακός, μεγάλωσα περιθωριακός, γερνάω περιθωριακός, στέλνω την αγάπη μου σε όλους, με την ελπίδα για ένα πιο ωραίο αύριο»

 

Ακούστε την εκπομπή 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω