Πέτσας για επίθεση Ρουβίκωνα στη Νίκη Κεραμέως: Η κυβέρνηση δεν τρομάζει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8.11.2019 | 14:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πέτσας για επίθεση Ρουβίκωνα στη Νίκη Κεραμέως: Η κυβέρνηση δεν τρομάζει

THESSNEWS-DESK

Την επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για «θρασύδειλους τραμπούκους».

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Κεραμέως, από την πλευρά της, δήλωσε σχετικά: «Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες».

Tα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους. Όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «επέλεξαν να παρέμβουν στο πολιτικό γραφείο της υπουργού απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση».

«Για τη Νίκη Κεραμέως βέβαια, το να εισάγονται πολλοί μειώνει και την ποιότητα της εκπαίδευσης ανάλογα με την ποσότητα των εισακτέων. Οπότε για την υπουργό, το να μπαίνουν "λίγοι και καλοί", σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τους αφήνει όλους ευχαριστημένους, βγάζοντας ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο ώστε να αποκλείσει κάθε παιδί λαϊκής οικογένειας, βάζοντας ταξικούς φραγμούς στα παιδιά που ήλπιζαν να ζήσουν καλύτερα με ένα πτυχίο», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω