«ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» του Ράους από την θεατρική ομάδα Allegro

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7.11.2019 | 19:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» του Ράους από την θεατρική ομάδα Allegro

ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

Η θεατρική ομάδα Allegro είναι μια ερασιτεχνική ομάδα με πολύ κέφι και αγάπη για το θέατρο που δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια κάτω από την καθοδήγηση της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Ελευθερίας Τέτουλα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πανοράματος, ενώ ο Δήμος στηρίζει την όλη προσπάθεια παραχωρώντας την αίθουσα  Δημοτικού Σχολείου όπου γίνονται οι πρόβες και το θέατρο Σταύρου Κουγιουμτζή για τις παραστάσεις,  το οποίο βρίσκεται στο Δημαρχείο Πανοράματος.

Τα μέλη της ομάδας που είναι όλα ερασιτέχνες, μέσα από την διάθεσή τους για εξάσκηση στην υποκριτική, έχουν γίνει μια ωραία και δεμένη παρέα που κατάφερε ήδη σε αυτά τα τρία χρόνια να ανεβάσει δυο έργα. Το πρώτο ήταν το «Τελετή» του Π.Μάτεση. Η παράσταση είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, όπως μας είπαν τα μέλη της ομάδας, που  είχε σαν αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά τα μέλη να αυξηθούν από 7 σε 17! Έτσι προχώρησαν στο δεύτερο θεατρικό τους εγχείρημα, το «Οίκος Ενοχής» του Ράους, το οποίο κι ανέβασαν τον Οκτώβριο και τώρα μετά από απαίτηση του κοινού, το ανεβάζουν και πάλι στις 10 Νοεμβρίου.

Όλοι στην Allegro παραδέχονται ότι προκειμένου να φέρουν σε πέρας το ανέβασμα του έργου, χρειάζεται αφοσίωση αλλά και πολύς χρόνος και κόπος, έτσι ώστε η παράσταση να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η αποδοχή όμως που είχαν από τους θεατές τους αποζημιώνει για όλες τους τις θυσίες.

Επίσης όλα τα μέλη τονίζουν ότι η συμμετοχή τους στην ομάδα είναι ψυχοθεραπευτική και τους βοηθάει πολύ να ανακαλύψουν κι άλλες πτυχές τους εαυτού τους που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι διέθεταν.

Όπως είναι φυσικό, η ομάδα θεωρεί καθοριστική την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ελευθερίας Τέτουλα που τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκ των έσω όλη τη διαδικασία του ανεβάσματος μιας θεατρικής παραγωγής, με τη συνεργασία τόσων ατόμων.

Έτσι λοιπόν, αυτή την Κυριακή η ομάδα ανεβάζει για δεύτερη φορά το «Οίκος Ενοχής» στο θέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής στο Πανόραμα και σας περιμένει να το απολαύσετε και να χαρείτε μαζί τους αυτή την ερασιτεχνική-επαγγελματικού επιπέδου προσπάθειά τους.

 

 

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω