Με το νέο Skoda Scala 1.6 TDi..στον δρόμο! (ΦΩΤΟ)

AUTO-MOTO 7.11.2019 | 13:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Με το νέο Skoda Scala 1.6 TDi..στον δρόμο! (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Απίστευτη, και άκρως θυελλώδης, αποδείχτηκε η γνωριμία που είχα οδηγώντας το ολοκαίνουργιο hatchback της Skoda το Scala. Από ανέκαθεν ήμουν fun των μικρομεσαίων αυτοκινήτων τα οποία έχουν ποικίλο προορισμό καθώς  «κάνουν τα πάντα και σε καλή τιμή»!

Το νέο Scala είναι ένα δυναμικό αυτοκίνητο με εντυπωσιακό σχεδιασμό, και γραμμές, για τις οποίες την πλήρη ευθύνη έχει ένας Έλληνας desighner, ο Δημήτρης Δαρκούδης, που εναρμόνισε το νέο μοντέλο πάνω στον σύγχρονο τρόπο ζωής!

Με 3 λέξεις θα χαρακτήριζα το νέο Scala σαν ένα άνετο αυτοκίνητο της κατηγορίας c,Τεχνολογικά προηγμένο με on line υπηρεσίες, που λύνουν τα χέρια του οδηγού από τις καθημερινές υποχρεώσεις, ακόμη και του σπιτιού! Και 3ον ήρθε εφοδιασμένο με μια σειρά έξυπνων συστημάτων ασφαλείας που σώζουν ζωές!

 

Σε μεγάλο βαθμό, Χάρηκα την εύκολη μεταφορά του αγαπημένου μου ποδηλάτου από και προς το Σέιχ- Σού, την απίστευτη οικονομία καυσίμου που είχε ο αλάνθαστος πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI με τους 116 ίππων, γιατί απλά μου έδωσε την δυνατότητα μιας ανέμελης μετακίνησης της οποίας η αυτονομία κυμάνθηκε κοντά στα  1000χλμ !!!

Αν το πόδι πάνω στο γκάζι δεν πέφτει πολύ βαρύ, τότε το αυτοκίνητο ξεδιπλώνει, τις κρυφές του αρετές!

Στον δρόμο, η οδηγική συμπεριφορά του scala δίνει μεγάλη σιγουριά στα χέρια του «ανυποψίαστου οδηγού» καθώς η ενημέρωση των συστημάτων ασφαλείας είναι πληρέστατη, έχει τον συνεχή έλεγχο του αυτοκινήτου, μην αφήνοντας  περιθώρια παρέκκλισης από τις γραμμές του δρόμου! Στα δύσκολα φάνηκαν οι αρετές του!

 

Όπως αυτά που συνάντησα έξω από την Ολυμπιάδα στην Βόρεια Χαλκιδική, όταν απρόσμενα μπροστά μου πετάχτηκε ένα τρακτέρ! Κάπου εκεί λειτούργησε άμεσα το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος,  μειώνοντας  έτσι τον κίνδυνο πρόσκρουσης στο ελάχιστο, παρόλο που είχα τον ήλιο, κόντρα στα μάτια μου!!

Σίγουρα θα προτιμούσα την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων! Αν βολευτείς πάνω στο scala, δύσκολα το αποχωρίζεσαι, ακόμη και στα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων! Οι έξυπνες διαστάσεις του το κατατάσσουν μεταξύ της Fabia και Octavia καλύπτοντας το κενό που άφησε το καινοτόμο Rapid, το οποίο κατά την γνώμη μου ήταν αδικημένο!

 

Στις στροφές το κράτημα της ανάρτησης είναι υποδειγματικό!  Η απίστευτη πλατφόρμα MQB που κατασκευάζεται, δεν παίρνει κλίσεις ούτε και ανασηκώνεται στο πίσω μέρος του! Μιλάμε πάντα για συνθήκες οδήγησης οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια της λογικής, και όχι στις υπερβολές μιας επιθετικής οδήγησης, η οποία τις περισσότερες φορές, αποδεικνύεται τραγική!

Όσο για το εσωτερικό του Scala, θα έλεγα πως, με κέρδισε τόσο με την αρχιτεκτονική του, όσο και με την έξυπνη και καλοσχεδιασμένη διαρρύθμιση που έχει δεχτεί, έτσι ώστε να έχει απίστευτες δυνατότητες φιλοξενίας αντικειμένων, επιβατών και ..περιπέτειας! Τόσο η κεντρική οθόνη η οποία σημειωτέον δεν ενοχλεί τον οδηγό, όσο και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, διαθέτουν απίστευτα γραφικές απεικονίσεις, οι οποίες σκοπό έχουν την ορθή ενημέρωση του οδηγού, όπως και να μετατρέπουν το ταξίδι του σε ατέλειωτη ευχαρίστηση χάρις τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειές, που χαρίζουν μεγάλη περιφερειακή ορατότητα! Η μουσική υπόκρουση του ηχοσυστήματος έχει απόλυτη αρχιτεκτονική εφαρμογή στο εσωτερικό του Scala όπου τα πάντα έχουν τοποθετηθεί «ευσχημόνως και κατά τάξη»!

 

Η απίστευτη τιμή αγοράς του νέου Scala είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού που λαμβάνει σοβαρά υπ όψιν του ο υποψήφιος αγοραστής του! Τώρα με το νέο ευέλικτο πρόγραμμα Skoda One το κόστος απόκτησής του αποτελεί ένα ξεχωριστό προνόμιο, για το οποίο καλό είναι να ενημερωθείτε άμεσα!

Συνοπτικά, θα έλεγα πως μου άρεσε, στο σύνολο του το αυτοκίνητο, γιατί συνδυάζει πλήρως τον σύγχρονο τρόπο ζωής ενός οδηγού που συνυπάρχει με την χρηστικότατη έξυπνη τεχνολογία η οποία ήρθε για να κάνει την ζωή του ασφαλέστερη!

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω