Σε κοινή γραμμή Καράογλου - Ζέρβας για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 7.11.2019 | 12:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σε κοινή γραμμή Καράογλου - Ζέρβας για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  της Θεσσαλονίκης συγκροτούν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος  Καράογλου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στη σημερινή συνάντησή τους στο δημαρχείο οι δύο άνδρες συμφώνησαν να είναι σε στενή συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Όπως δήλωσε ο κ. Καράογλου τα πρόβλημα αυτά πρέπει να επιλυθούν για να παίξει η Θεσσαλονίκη το ρόλο που της αρμόζει, σημείωσε δε ότι ο ίδιος είναι στην απόλυτη διάθεση του δημάρχου για συνεργασία.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στη νέα Τούμπα και στην ανάπλαση της περιοχής γιατί όπως τόνισε ο κ. Καράογλου δεν είναι μόνο το γήπεδο ενός ιστορικού συλλόγου αλλά με την ευκαιρία αυτή θα αναπλαστεί μια περιοχή η οποία έχει πολλά προβλήματα.

 

Αναφορικά με το θέμα του μεταναστευτικού ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει μια πολιτική απόφαση η οποία λέει ότι οι μετανάστες θα τοποθετούνται σε όλη τη χώρα σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 1% του ενεργού πληθυσμού. «Θεωρώ ότι με την υλοποίηση αυτής της πολιτικής δέσμευσης θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη ανάσα γιατί είναι αλήθεια ότι η Κεντρική Μακεδονία δέχεται αυτή τη μεγάλη πίεση και για αυτό το λόγο θα υπάρχει μια μεγάλη βελτίωση του προβλήματος».

Σχολιάζοντας την διαμαρτυρία στα Διαβατά με το ψήσιμο χοιρινού από τους «Ενωμένους Μακεδόνες», ανέφερε: «θεωρώ ότι ελευθερία και δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να τρώει ότι θέλει , όπου θέλει, από κει και πέρα καλό θα είναι να αποφεύγονται εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι αυτοί που έχουν έρθει είναι δυστυχισμένοι και ψάχνουν έναν καλύτερο μέλλον, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα μας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους και τον πολιτισμό τους».

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας δήλωσε ότι ήταν μια συνάντηση ουσίας για θέματα καθημερινότητας αλλά και υποδομών. «Αυτά τα 4 χρόνια θα είναι χρόνια δημιουργίας, χρόνια υλοποίησης έτσι ώστε στο τέλος όλα αυτά που τόσα χρόνια συζητιούνται και σχεδιάζονται να αρχίσουν να υλοποιούνται όπως οι αναπλάσεις, το μέτρο , το γήπεδο της Τούμπας κ.α.».

 

Για θέματα καθημερινότητας ανέφερε ότι είναι ένας οπαδός της ευταξίας. «Είναι ένα προσωπικό στοίχημα γιατί είναι καλό να ζητάς αλλά το θέμα είναι τι κάνεις εσύ ο ίδιος. Νομίζω ότι ήδη υπάρχουν αποτελέσματα στο θέμα της καθαριότητας ή του φωτισμού».

Αναφερόμενος στο θέμα των Χριστουγέννων υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθεί το κομμάτι της Αριστοτέλους πάνω από το  Άγαλμα Βενιζέλου όπου θα στηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό με την προοπτική να υπάρξουν καλές χρήσεις σε ένας μέρος που δυστυχώς για την πόλη είναι κακόφημο.

Στο τέλος της συνάντησης αντάλλαξαν δώρα με τον κ. Ζέρβα να δωρίζει στον κ. Καράογλου μια γραβάτα καθώς και το βυζαντινό λογότυπο της Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του ο υφυπουργός εσωτερικών χάρισε στον δήμαρχο ένα βιβλίο για το Άγιο Όρος.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω