Κ. Βελόπουλος στο ΡΘ: Ασύμμετρη απειλή το προσφυγικό - Γραφικότητα το μπάρμπεκιου στα Διαβατά (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 7.11.2019 | 11:17 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Βελόπουλος στο ΡΘ: Ασύμμετρη απειλή το προσφυγικό - Γραφικότητα το μπάρμπεκιου στα Διαβατά (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ασύμμετρη απειλή» χαρακτήρισε το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει φοβικό σύνδρομο στην Ελλάδα, σε μια χώρα που δίνει σε πρόσφυγες και μετανάστες σύνταξη, σπίτια, ρεύμα, τηλέφωνο. Επεσήμανε ότι με το τελευταίο νομοσχέδιο της ΝΔ για το άσυλο προκύπτει πως το κράτος είναι υποχρεωμένο να δίνει 490 ευρώ στον καθένα που έρχεται στη χώρα.

Παράλληλα ο Κ. Βελόπουλος ζήτησε να ελεγχθούν και να κλείσουν οι ΜΚΟ καθώς οι περισσότερες είναι παράνομες. «Η Ε.Ε δίνει κονδύλια αλλά όχι στην Ελλάδα αλλά στις ΜΚΟ. Τι λέει η Ελληνική Λύση; Ελέγξτε τις ΜΚΟ και κλείστε τες γιατί οι περισσότερες είναι παράνομες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επέμεινε στην πρόταση του κόμματος ώστε να εγκατασταθούν οι μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να ερωτηθούν οι κάτοικοι των περιοχών της ενδοχώρας αν θέλουν την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. «Ένα κράτος θα προστάτευε τους πολίτες του. Θα τους πήγαινε σε ένα εγκαταλειμμένο νησί να ζουν σαν άνθρωποι» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Επανέλαβε το πρόβλημα με τον Έβρο ζητώντας το κλείσιμο των συνόρων καθώς όπως τόνισε δεν γίνεται να μπαίνουν κάθε μέρα από τον Έβρο 200 με 300 άτομα. «Η Τουρκία παίζει ένα παιχνίδι ασύμμετρων απειλών. Από την άλλη η Ε.Ε έχει κλείσει τα σύνορα της. Πού είναι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη της Ευρώπης;» αναρωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος.

Ερωτώμενος για την διαμαρτυρία με μπάρμπεκιου στα Διαβατά σχολίασε πως είναι μια γραφικότητα όπως και αυτό που κάνουν οι άθεοι κάθε Μεγάλη Παρασκευή. «Ανόητο το ένα ανόητο και το άλλο άλλα είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει» σημείωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ελληνική Λύση δεν θα πάρει μέρος στην εκδήλωση στην Βουλή για την Ελλάδα 2021 λόγω της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. «Η διαδρομή της δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλει η εκδήλωση. Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Δεν έχει την πορεία  την κατάλληλη για να ηγηθεί αυτής της εκδήλωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω