Ο «ταλαιπωρημένος» στόλος του ΕΚΑΒ- Περιμένοντας τα νέα ασθενοφόρα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 6.11.2019 | 19:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο «ταλαιπωρημένος» στόλος του ΕΚΑΒ- Περιμένοντας τα νέα ασθενοφόρα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΒΙΚΥ ΔΕΤΣΙΚΑ || [email protected]

Συχνές οι μηχανικές βλάβες που σημειώνονται στα οχήματα του ΕΚΑΒ. Τα περισσότερα από αυτά, είναι παλιά και πολύ συχνά βλέπουμε να τα «μαζεύει» από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης η οδική βοήθεια.

«Δεν έχουμε παράπονο από τους μηχανικούς μας, αλλά τα περισσότερα οχήματα μας είναι παλιά και είναι λογικό να υπάρχουν τακτικά μηχανικές βλάβες», υπογραμμίζει, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη,  ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Πρόδρομος Δεβελόγλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, τα περισσότερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή στη Θεσσαλονίκη από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, είναι ηλικίας 20 και 15 χρονών.

Τα συχνότερα προβλήματα εμφανίζονται το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον κ. Δεβελόγλου, καθώς σε πολλά οχήματα χαλάνε τα κλιματιστικά, οπότε πρέπει να μείνουν για αρκετές ημέρες στο συνεργείο.

 

Εν αναμονή…  των νέων ασθενοφόρων

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΚΑΒ, γίνονται προσπάθειες για ένα διαγωνισμό, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να αποκτήσει ο στόλος 15 καινούρια οχήματα, αναφέρει ο κ. Δεβελόγλου.

«Θα ανανεωθεί ο στόλος μας κατά 40%», τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει αντικατασταθεί το 25% του στόλου με καινούρια ασθενοφόρα.

«Υπάρχουν αντιμαχόμενες παρατάξεις στις εταιρείες και για αυτό το λόγο καθυστερούν συνήθως οι διαγωνισμοί, ωστόσο η ανανέωση του στόλου είναι κάτι που πρέπει να το δουν και η Διοίκηση και το Υπουργείο», τονίζει ο κ. Δεβελόγλου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Αλλιώς είναι το καινούριο όχημα, μπορεί να σου “βγάλει” ένα πρόβλημα, όχι τέσσερα και πέντε προβλήματα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, καθησυχάζοντας ωστόσο τους πολίτες, ότι υπάρχει διαθέσιμος στόλος και προσωπικό για οτιδήποτε ΕΚΤΑΚΤΟ.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω