Πανακότα: Το πεντανόστιμο ιταλικό γλυκό στη σπιτική του εκδοχή

ΓΕΥΣΗ 4.11.2019 | 21:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πανακότα: Το πεντανόστιμο ιταλικό γλυκό στη σπιτική του εκδοχή

THESSNEWS-DESK

Μπορούσατε να φανταστείτε ότι είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε τη δική σας πανακότα;

Υλικά

60 γρ. νερό

7 γρ. ζελατίνες

450 γρ. γιαούρτι

240 γρ. γάλα

240 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρη

80 γρ. ζάχαρη

30 γρ. χυμό λεμονιού

 

Η εκτέλεση σύμφωνα με το imommy 

Ρίξτε το νερό σε ένα μπολ και προσθέστε τις ζελατίνες. Αφήστε τις να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα το γιαούρτι, το μισό γάλα και την μισή κρέμα. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε τη ζάχαρη. Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει. Έπειτα αποσύρετέ το από τη φωτιά και προσθέστε τις ζελατίνες, αφού τις στραγγίξετε καλά. Ρίξτε το μίγμα της κατσαρόλας με εκείνο του μπολ, προσθέστε το λεμόνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως. Αδειάστε το σε μια μεγάλη φόρμα ή σε ποτηράκια. Αφήστε την πανακότα στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες, μέχρι να πάρει τη γνωστή σε όλους μας μορφή ζελέ. Σερβίρετε σκέτη ή με σιρόπι της αρεσκείας σας και φρέσκα φρούτα.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω