Το κουνουπίδι σε μια… εξωτική εκδοχή

ΓΕΥΣΗ 3.11.2019 | 17:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το κουνουπίδι σε μια… εξωτική εκδοχή

THESSNEWS-DESK

Υγιεινό αλλά με έντονη γεύση, το κουνουπίδι δεν αρέσει σε όλους. Αν το συνδυάσετε με τα κατάλληλα μπαχαρικά, θα το δείτε με άλλο μάτι!

 

Υλικά

1 κουνουπίδι

1 ξερό κρεμμύδι

1 συσκευασία ντομάτες κον κασέ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

200 ml γάλα καρύδας

½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γ. σπόροι μουστάρδας

1 κ.γ. σπόροι κύμινο

1 κ.γ.  κάρυ

½ κ.γ. νιφάδες τσίλι

 

H εκτέλεση σύμφωνα με το imommy.gr

Καθαρίστε το κουνουπίδι και πλύνετέ το καλά. Έπειτα βάλτε το να βράσει σε μια κατσαρόλα όπου θα έχετε ήδη ζεστάνει αλατισμένο νερό. Αφήστε το δέκα λεπτά και στραγγίξτε το. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίστε στο ελαιόλαδο το κύμινο και τους σπόρους μουστάρδας. Προσθέστε το τζίντζερ και το κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια ρίξτε και τη ντομάτα και το κάρυ. Χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε, προσθέστε και το κουνουπίδι. Μετά από λίγο, ρίξτε στο τηγάνι και το γάλα καρύδας και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει μία βράση. Τότε χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το φαγητό σας να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω