Η Apple κατασκεύασε έξυπνο ποδηλατικό κράνος!

AUTO-MOTO 22.10.2019 | 23:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η Apple κατασκεύασε έξυπνο ποδηλατικό κράνος!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Θα μπορούσαν να το κατασκεύαζαν και τα παιδιά του ΑΠΘ.

Μπορεί να καθυστέρησε περίπου μια πενταετία η Apple να παρουσιάσει το έξυπνο κράνος για ποδηλάτες με την κωδική ονομασία Matrix, αλλά σίγουρα εντυπωσίασε και δίνει έναν τεχνολογικό αέρα που εμπνέει ασφάλεια στην χρήση του!

Πριν 3 χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης μιά ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ κατασκεύασε μια παρόμοια καινοτομία η οποία όμως, απευθύνονταν σε αναβάτες μοτοσυκλετών. Το Matrix κατασκευάζει η γνωστή  εταιρία Lumos λαμβάνοντας υπόψιν της όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας των τελευταίων crash test ποδηλάτων που έλαβαν χώρα μέσα στο 2019.

Είναι αδιαβροχοποιημένο καθώς επάνω του φιλοξενεί οθόνη RGB dot matrix 7×11 η οποία σκοπό έχει να προειδοποιεί εγκαίρους τους οδηγούς των ιχ για την πρόθεση που έχει ο ποδηλάτης!

 

Επίσης στο εμπρόσθιο τμήμα του φέρει δύο φώτα τύπου LED τα οποία επίσης ενημερώνουν τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων όταν ο ποδηλάτης θέλει να στρίψει δεξιά ή αριστερά. Η λειτουργία τους παίρνει εντολές από ένα touchpad που τοποθετείτε στην μπάρα τιμονιού του ποδηλάτου, και ενεργοποιείται με ένα απλό άγγιγμα. Λειτουργεί δε ακόμη και αν ο αναβάτης φοράει γάντια!

Η κεντρική οθόνη έχει την δυνατότητα να απεικονίζει σχέδια σε διάφορα χρώματα μέσα από το application που συνοδεύει το κράνος, αλλάζοντας έτσι ευχάριστα την διάθεση του ποδηλάτη! Μπορεί το έξυπνο ποδηλατικό  κράνος να πωλείται από την Apple, εν τούτοις όμως το application “Lumos Helmet” είναι διαθέσιμο και για συσκευές Android. Σιγά μην δεν τα κονομούσαν και από την υπόλοιπη βιομηχανία τα «σαΐνια της apple», οι οποίοι σκεφτήκαν ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια, που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάπλωσή των πωλήσεών του!

Το θέμα είναι οι χρήστες του ποδηλάτου αφού πειστούν για την ασφάλεια που παρέχει πρώτιστος το Matrix, να εφοδιαστούν με αυτό διαθέτοντας πάνω κάτω 250€ που απαιτούνται για την αγορά του!

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω