Μητσοτάκης για Τζόκερ: Παρωδία και μάχη εντυπώσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.10.2019 | 22:13 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μητσοτάκης για Τζόκερ: Παρωδία και μάχη εντυπώσεων

THESSNEWS-DESK

Αναφορικά με την κινηματογραφική ταινία "Joker" και τον σάλο που δημιουργήθηκε μετά την επέμβαση της αστυνομίας σε δύο κινηματογράφους και την απομάκρυνση ανηλίκων από την προβολή της ταινίας, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

«Γύρω από το περιστατικό με την κινηματογραφική ταινία "Joker", ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια "παρωδία" που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

«Πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό», συνέχισε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε «αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σχετικά με το επιχείρημα ότι οι ανήλικοι που έχουν δεδομένα στο κινητό τους μπορούν να βλέπουν διάφορα, απάντησε ότι η δημόσια σφαίρα διακατέχεται από διαφορετικούς κανόνες από την ιδιωτική σφαίρα.

«Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή» επισήμανε και κατέληξε πως όλα όσα συνέβησαν σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό «ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω