Κ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα (VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 22.10.2019 | 18:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα (VIDEO)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Η πρόοδος όλων των σημαντικών θεμάτων της Θεσσαλονίκης που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό, απασχόλησαν τις δύο συσκέψεις υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Χαίρομαι που τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα" σημείωσε ο Πρωθυπουργός παραπέμποντας σε αναλυτική ενημέρωση από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρία θέματα αιχμής για την πόλη , όπως είπε. Για το Μετρό δήλωσε ότι ισχύει η δέσμευση ότι θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου τον Απρίλιο του 2023, με τον Σταθμό Βενιζέλου να αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης. Εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το ΚΑΣ θα δώσει την έγκριση του προς την κατεύθυνση που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση ( απόσπαση και επανατοποθέτηση).

Για το θέμα του ΟΑΣΘ σημείωσε πως ήδη έχουν ενταχθεί στο στόλο παραπάνω λεωφορεία ώστε κάπως να ανακουφιστεί η κατάσταση επεσήμανε όμως ότι σημαντική πρόοδος θα υπάρξει στις αρχές του νέου έτους όταν συναφθεί και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ και θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη.

Τρίτο ζήτημα ήταν το fly over της Θεσσαλονίκης, η υπέργεια περιφερειακή Οδός. Έργο που προχωράει πολύ γρήγορα εκτιμώντας ότι είναι ένα κρίσιμο έργο για το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω