Αναβρασμός στη Σάμο για προσφυγικό – Διαμαρτυρία σήμερα μετά από κάλεσμα δημάρχου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 21.10.2019 | 11:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αναβρασμός στη Σάμο για προσφυγικό – Διαμαρτυρία σήμερα μετά από κάλεσμα δημάρχου

ΤHESSNEWS-DESK

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η κατάσταση στη Σάμο με τους πρόσφυγες – μετανάστες μετά τα σοβαρά επεισόδια την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο υποδοχής. Οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα διαμαρτυρία μετά από σχετικό κάλεσμα του δημάρχου.

Σε τεταμένη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι στη Σάμο μετά τα σοβαρά επεισόδια την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο υποδοχής. Σήμερα Δευτέρα οργανώνεται διαμαρτυρία.
Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στράντζος, έχει κάνει πολλές εκκλήσεις ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση. Καθώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα ο δήμος προχώρησε σε «λουκέτο» στο δήμο την περασμένη Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σήμερα, ο δήμος καλεί τους κατοίκους σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να μεταφέρει τη Δευτέρα, 700 άτομα από τη Σάμο στην ενδοχώρα.

 

Συγκεκριμένα ο δήμος ενημερώνει ότι:

– Τη Δευτέρα 21-10-2019, θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και η Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά.

– Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 16:00, καλούμε στην Πλατεία Δημαρχείου, όλους τους δημότες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς συνδικαλιστικούς, φορείς και συλλόγους να συμμετάσχουν στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω