Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Καθαριότητα – Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 21.10.2019 | 11:27 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Καθαριότητα – Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων

THESSNEWS-DESK

Σε μπαράζ κινητοποιήσεων μπαίνουν εργαζόμενοι στους δήμους σε όλη την Ελλάδα ενόψει της ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου την Πέμπτη στην Βουλή. Αναμένονται προβλήματα στην αποκομιδή. Να μην κατεβάζουν στους κάδους τα οικιακά απορρίμματά τους έως τη λήξη των κινητοποιήσεων καλούν τους κατοίκους οι δήμοι.

Σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Στον δήμο Θεσσαλονίκης γίνονται ενημερώσεις από το Σωματείο Εργαζομένων στους χώρους εργασίας, Τρίτη και Τέταρτη θα υπάρξει απεργία μόνο στις υπηρεσίες Καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτρολογικού ενώ την Πέμπτη θα υπάρξει 24ωρη απεργία σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων. 

Ήδη δήμοι όπως ο δήμος Θερμαϊκού παρακαλούν θερμά τους κατοίκους να μην κατεβάζουν στους κάδους τα οικιακά απορρίμματά τους έως τη λήξη των κινητοποιήσεων.

«Θα έχουμε προσωπικό ασφαλείας, πιστεύω ότι θα καλύψουμε τις ανάγκες» ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης. Εκτίμησε ότι την Πέμπτη μπορεί να προκύψουν ζητήματα ενόψει και του τριημέρου όμως όλες οι δυνάμεις θα βγουν στους δρόμους την Παρασκευή ώστε η εικόνα της πόλης να είναι όπως αρμόζει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την επέτειο του ΟΧΙ. 

 


 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω