Κι όμως συνέβη…  Επιβεβαιώνει το υπουργείο Πολιτισμού την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους που έπαιζαν τον «Joker»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 21.10.2019 | 10:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κι όμως συνέβη… Επιβεβαιώνει το υπουργείο Πολιτισμού την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους που έπαιζαν τον «Joker»

THESSNEWS-DESK

Σάλος μετά την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους των Αθηνών που έδειχναν την ταινία «Joker». Δύο τα περιστατικά σε Μαρούσι και Κυψέλη. Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με την υπουργό, δύο γυναίκες, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν την καταγγελία αναγκάζοντας την αστυνομία να παρέμβει. Η καταγγελία έγινε με βάση νόμο του 1937 για την καταλληλότητα της ταινίας σε ανήλικους. Σημειώνεται πως σε άλλους κινηματογράφους η ταινία Joker είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 15 ετών και για άλλους για όσους είναι άνω των 18 ετών.

Οι δυο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού – μέλη επιτροπής  η οποία εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών -  κινήθηκαν αυτοβούλως, πέραν των αρμοδιοτήτων τους και χωρίς να έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους στο υπουργείο ή να έχουν πάρει οποιαδήποτε εντολή. Αυτό είπε η μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, σημειώνοντας πως

«Σωστά ο κόσμος αντέδρασε, αυτό που έγινε ήταν ανοίκειο» σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στον ANT1 και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.
«Δεν είναι δυνατόν, κανείς, να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα, επικαλούμενος μια υπαλληλική ιδιότητα. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία», συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού.

«Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζω την αστυνομία και δημιουργώ πρόβλημα σε οικογένειες και ανηλίκους», πρόσθεσε. Η Λίνα Μενδώνη καταδίκασε τις ενέργειές τους, σημειώνοντας πως «κινήθηκαν πέραν των αρμοδιοτήτων τους» και «δεν είχαν ενημερώσει» κανέναν από τους αρμόδιους του υπουργείου.

«Ο νόμος δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ. Είναι παράλογο να ενεργοποιηθεί», τόνισε η Λίνα Μενδώνη, επαναλαμβάνοντας πως «καταδικάζει το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά την ενέργεια». Προανήγγειλε δε ότι «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για το πειθαρχικό έλεγχο».

 

Δείτε τι δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού 

 

ΦΩΤΟ ΠΗΓΗ

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω