Υπέροχο κόκκινο πέστο από παντζάρια

ΓΕΥΣΗ 20.10.2019 | 21:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Υπέροχο κόκκινο πέστο από παντζάρια

THESSNEWS-DESK

 Ποιος είπε ότι το πέστο χρειάζεται βασιλικό;

 

Υλικά

400 γρ. παντζάρια

50 γρ. καρύδια

1 σκελίδα σκόρδο

1 λεμόνι (ξύσμα)

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

30 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

H εκτέλεση σύμφωνα με το imommy.gr:

Βράστε και καθαρίστε τα παντζάρια. Στο μπλέντερ αλέστε τα καρύδια, κρατώντας μερικά ολόκληρα για γαρνιτούρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρντίστε το τριμμένο καρύδι σε χαμηλή φωτιά για τρία λεπτά περίπου, φροντίζοντας να μην μαυρίσει. Αφήστε το να κρυώσει. Έπειτα αλέστε τα παντζάρια μαζί με το σκόρδο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα για λίγο ακόμη όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να δέσει και έπειτα αφήστε το για περίπου μία ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω