Σουβλάκια με χαλούμι, κολοκύθια και λεμόνι

ΓΕΥΣΗ 19.10.2019 | 20:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σουβλάκια με χαλούμι, κολοκύθια και λεμόνι

ΤHESSNEWS-DESK

Σουβλάκια για χορτοφάγους. Ένα νόστιμο και οικονομικό ορεκτικό χωρίς γλουτένη ιδανικό για φοιτητές. Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. 

 

Συστατικά

2 μέτρια κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
16 ντοματάκια

Για τη μαρινάδα

1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. μ
ουστάρδα Ντιζόν

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρινάδα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολάκι και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
 

Για τα σουβλάκια

Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό να μουσκέψουν για 30 λεπτά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανοξείδωτες σούβλες.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα δύο κατά μήκος και μετά κόβουμε το κάθε μισό κολοκυθάκι σε χοντρά ημισφαίρια 1,5-2 εκ.
Κόβουμε το κρεμμύδι στα 6 και χωρίζουμε τα φύλλα του.
Περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια ή στις σούβλες τα κολοκυθάκια, το τυρί, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια.
Ψήνουμε στα κάρβουνα απλώνοντας τη μαρινάδα με ένα πινέλο.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω