Έρχονται νέα βιβλία από Άλκη Ζέη, Βικτόρια Χίσλοπ και Μάρω Δούκα!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 19.10.2019 | 09:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έρχονται νέα βιβλία από Άλκη Ζέη, Βικτόρια Χίσλοπ και Μάρω Δούκα!

ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ || [email protected]

Ζέη, Χίσλοπ και Μάρω Δούκα: αγαπημένες συγγραφείς που η κάθε μια έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά της  στα γράμματα με το έργο της, δημιουργώντας η κάθε μια το δικό της «φανατικό» κοινό που διαβάζει με αγάπη και ενδιαφέρον τις ιστορίες που τόσο όμορφα πλάθουν και με τόση συγγραφική ικανότητα εξιστορούν.

Αυτόν τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσουν  καινούργια  βιβλία και από τις τρεις , τραβώντας την προσοχή του αναγνωστικού κοινού αλλά και των κριτικών.

 

*Οι εκδόσεις Μεταίχμιο θεωρούν το νέο παιδικό μυθιστόρημα της πολυαγαπημένης και αειθαλούς Άλκης Ζέη «Ένα παιδί από το πουθενά» το αναγνωστικό γεγονός της χρονιάς, μιά και η συγγραφέας επανέρχεται 12 χρόνια μετά τον «Ψεύτη παππού» με φρέσκια και ακμαία ματιά, με ένα νέο σύγχρονο βιβλίο, μια ιστορία για τα παιδιά και τα προβλήματά τους σήμερα, όπως τα αφουγκράζεται η ίδια με τον μοναδικό ξεχωριστό της τρόπο.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου και όπως αναφέρει το Μεταίχμιο, μπορείτε από σήμερα να δεσμεύσετε το δικό σας αντίτυπο με την υπογραφή της συγγραφέως! Μπορείτε να κάνετε την προπαραγγελία σας μέσω του e-shop των εκδόσεων ή απλά να επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο της περιοχής σας και να το δηλώσετε.

 

*Από τις εκδόσεις Ψυχογιός θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 24 Οκτωβρίου το τρίτο μυθιστόρημα της Βικτόριας Χίσλοπ «Όσοι αγαπιούνται».

Η Χίσλοπ υπογράφει ένα ακόμη συγκλονιστικό μυθιστόρημα το οποίο διατρ΄χει την νεότερη ιστορία της Ελλάδας μέσα από την επική ιστορία μιας συνηθισμένης γυναίκας, που αναγκάστηκε να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή.

Η Θέμις θα ζήσει στην Κατοχική Ελλάδα και μετέπειτα στον Εμφύλιο που ακολούθησε την Απελευθέρωση. Κατά την διάρκειά του θα ενταχθεί στον Δημοκρατικό Στρατό όπου θα βιώσει τον έρωτα, το μίσος και τον παραλογισμό του αδελφοκτόνου πολέμου. Στην εξορία όπου θα βρεθεί θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να έρθει αντιμέτωπη με την επιλογή ανάμεσα στα πιστεύω της και στην λαχτάρα της να ζήσει.

 

*«Τίποτα δεν χαρίζεται» της Μάρως Δούκα από τις εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία και όπως λέει η ίδια η συγγραφέας μιλώντας για την καινούργια δουλειά της μετά από χρόνια εκδοτικής σιωπής:
«Ακόμη και τότε, πριν από τόσα χρόνια, ακόμη και σήμερα, έπειτα από τόσα χρόνια, για μένα έγραφα, για μένα γράφω. Για να μπορώ να ρίχνω μπρος πίσω τις ματιές μου.

Να αυξομειώνω την ένταση. Να συνομιλώ με τα επίμονα, τα αόρατα, τα άπιαστα. Να περιθάλπω τα πεταμένα, τα άχρηστα, τα πονεμένα. Να ανυψώνω τα εφήμερα, τα αδιόρθωτα, τα άρρωστα. Να περιποιούμαι τα αδέσποτα, τα άστεγα, τα αδιάλυτα.

Όπως και τότε, πριν από τόσα χρόνια, έτσι και σήμερα, απ’ την ανάγκη μου να σκεφτώ, να αντισταθώ, να υπάρξω, να συνυπάρξω. Εφόσον ναι, κι αν δεν το ήξερα, αργά και με κόπο το έμαθα: Τίποτα δεν χαρίζεται»

 

Πηγές φωτογραφιών: Άλκη Ζέη / Alki Zei στο facebook,  Μάρω Δούκα στο facebook, Victoria Hislop στο facebook

Φωτογραφία εξωφύλλου από Pexels από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω