Διεθνής Αμνηστία: Εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας στη Συρία

ΚΟΣΜΟΣ 18.10.2019 | 23:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Διεθνής Αμνηστία: Εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας στη Συρία

THESSNEWS-DESK

Ενοχοποιητικά στοιχεία για τη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων και εγκλημάτων πολέμου στη Συρία από τις τουρκικές δυνάμεις και συνασπισμό συριακών ενόπλων δυνάμεων που στηρίζονται από την Τουρκία, διαθέτει η Διεθνής Αμνηστία.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους διέπραξαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησής τους εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία «εγκλήματα πολέμου», ανάμεσά τους «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες» και φονικές επιθέσεις εναντίον αμάχων, κατήγγειλε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

 «Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και ένας συνασπισμός ένοπλων ομάδων υποστηριζόμενος από την Τουρκία επέδειξαν κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων», καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Η ΜΚΟ κάνει λόγο για «αδιάσειστες αποδείξεις εγκλημάτων πολέμου» και βασίζεται στις μαρτυρίες 17 ανθρώπων –διασωστών, ιατρικού προσωπικού, εκτοπισμένων, δημοσιογράφων και εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

«Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε προσφέρουν αδιάσειστες αποδείξεις για επιθέσεις που εξαπολύονταν αδιακρίτως εναντίον κατοικημένων περιοχών», τονίσει η Διεθνής Αμνηστία.

 

 

 

 

 

Φωτογραφία από PDPhotos από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω